Mergi la conţinutul principal

Astazi are loc preselectia pentru Festivalul de Muzica Folk "Omul cu o chitara"

Brailenii cu calitati componistice si interpretative sint asteptati, astazi, incepind cu ora 11.00, la preselectia pentru editia a II-a a Festivalului National de Muzica Folk "Omul cu o chitara". Evenimentul este gazduit de Sala ProArte a Centrului de Creatie din Piata Traian nr. 2. La preselectie, concurentii trebuie sa prezinte in fata juriului minimum doua piese "live", obligatoriu creatii muzicale proprii. Sint acceptati in concurs atit concurenti individuali, cit si grupuri din doua sau mai multe persoane. In cazul in care un concurent participa ca solist, el nu mai poate concura si in formula de grup. Cei care trec de faza de preselectie ajung direct in faza finala a concursului care se va desfasura in zilele de 2 si 3 noiembrie pe scena Casei Tineretului. La preselectie, ca si in faza finala, in aprecierea concurentilor, juriul va tine cont de valoarea creatiei muzicale, valoarea textelor, valoarea interpretativa, tehnica instrumentala si poate, cel mai important, de personalitatea scenica. Concurentii isi vor putea dovedi din plin charisma, mai ales ca, prin regulament, li se permite ca in timpul prestatiei lor scenice sa poarte dialoguri cu publicul spectator.
In cele trei zile ale festivalului, pe scena braileana vor urca nume cunoscute ale muzicii folk romanesti. In prima seara, vor cinta Pavel Stratan, Victor Socaciu si Dorin Sipos. In cea de-a doua zi, vor sustine recitaluri Ada Milea, Ducu Bertzi si grupul Poesis. Editia a II-a a Festivalului National de Folk "Omul cu o chitara" se va incheia duminica, 4 noiembrie, odata cu festivitatea de premiere si Gala laureatilor, iar, in recital, vor cinta cistigatorul de anul trecut al festivalului, Silvan Stancel, Mircea Baniciu, Vlad Cnejevici si Daniel Iancu. Festivalul brailean de Muzica Folk este organizat de Consiliul Judetean Braila si Centrul de Creatie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu