Mergi la conţinutul principal

Astăzi începe Festivalul «Lină Chiralină»

Astăzi, 12 august, de la ora 20.00, pe Esplanada Dunării începe spectacolul de muzică populară susţinut de formaţiile Festivalului "Lină Chiralină". La această ediţie participă 23 ansambluri, 4 formaţii de dansuri, peste 15 solişti vocali, solişti instrumentişti şi 4 grupuri vocale, însumând peste 800 de elevi din 14 judeţe ale României, cât şi din Bulgaria .
Organizat de Palatul Copiilor Brăila şi aflat la cea de a XIII-a ediţie, Festivalul "Lină Chiralină" încearcă să continue tradiţia începută în 2001, când se desfăşura la nivel judeţean.
Păstrând o parte din repertoriul iniţial, dar îmbogăţindu-se permanent, cu invitaţi din alte zone folclorice, păstrând nota de autentic, Festivalul -Concurs Naţional de Folclor „Lină Chiralină" a intrat în circuitul naţional începând cu anul 2011, prin implicarea Primăriei Municipiului Brăila, pe Esplanada Dunării fiind invitate ansambluri folclorice din toate zonele istorice ale ţării.
"Dorim să arătăm că muzica, jocul şi cântecul elimină graniţele de orice fel, conectând tineretul de oriunde, indiferent de religie, etnie, limbă şi culoare. Arta, muzica, jocul şi mai ales, crearea de conexiuni şi trimiterea unor mesaje de pace şi iubire sunt mai puternice decât orice altă activitate umană", ne-a declarat Ghiţă Nedelcu, directorul Palatului Copiilor Brăila.
De remarcat este faptul că la toate ediţiile de până acum, invitând formaţii, solişti şi ansambluri folclorice cu rezultate de top în concursuri, festivaluri naţionale şi internationale, festivalul s-a bucurat de aprecierile publicului spectator, atât pentru interpretare, cât şi pentru frumuseţea şi autenticitatea costumelor populare purtate de participanţi, devenind astfel un mesager al culturii tradiţionale, un element important în integrarea valorii culturale româneşti în plan naţional, european şi universal.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro