Mergi la conţinutul principal

Astăzi încep înscrierile la BAC

* înscrierile au loc în perioada 23-27 mai * probele de competențe într-o limbă străină și competențe digitale pot fi echivalate dacă elevii dețin certificate cu recunoaștere internațională * și probele scrise pot fi echivalate cu nota 10 dacă elevii au obținut premii la olimpiadele internaționale

 

Bacalaureatul se apropie! Astăzi încep înscrierile la prima sesiune a examenului, ce se va desfășura în perioada iunie-iulie. Cererile se pot depune până vineri, 27 mai, care este și ultima zi de cursuri pentru elevii de clasa a XII-a și a XIII-a. Va urma apoi o săptămână de pauză pentru liceeni, iar apoi vor avea loc probele de evaluare a competențelor. Trebuie precizat că probele orale se reiau în această sesiune, după ce în ultimii doi ani au fost anulate din cauza pandemiei.

Potrivit calendarului oficial, evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală este programată în perioada 6-8 iunie, urmând ca evaluarea competențelor digitale să aibă loc în perioada 8-10 iunie. În ceea ce privește evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională, proba va avea loc între 14 și 16 iunie.

Probele de evaluare a competențelor într-o limbă străină și competențelor digitale pot fi echivalate dacă elevii dețin certificate cu recunoaștere internațională care să ateste acest lucru.

După competențe, se vor desfășura probele scrise, prima fiind cea la Limba și literatura română, pe 20 iunie. Pe 21 iunie este programată proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), iar pe 22 iunie proba la alegere a profilului și specializării.

Probele scrise pot fi și ele echivalate cu nota 10 dacă elevii au obținut premii la olimpiadele și la concursurile internaționale recunoscute de Ministerul Educației.

”Recunoașterea/echivalarea probelor se face de către directorul unității respective, în urma solicitării scrise a candidatului și a prezentării dovezilor privind obținerea premiului la concursul/ olimpiada internațională. Documentele menționate se depun, în momentul înscrierii, la secretariatul unității de învățământ”, precizează Ministerul Educației.

Primele rezultate la bacalaureat vor fi afișate pe 27 iune (până la ora 12:00) și se pot depune contestații în intervalul orar 12:00 – 18:00. Contestațiile vor fi rezolvate între 28 și 30 iunie, urmând ca pe 1 iulie să se afișeze rezultatele finale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro