Mergi la conţinutul principal

Aspecte care aduc o rază de speranță în Brăila noastră cenușie...

* bunii gospodari schimbă în bine imaginea locurilor unde locuiesc

 

Nu ne face nici o plăcere dar trebuie să semnalăm și acele aspecte care aduc atingere imaginii Brăilei, însă bucuria este dublă când descoperim  locuri unde bunii gospodari sunt și iubitori de frumos, în diferite ispostaze. De exemplu, pe Str. Grigore Alexandrescu, unele intrări la bloc sunt flancate de bănci care au și… scrumiere, iar fierul forjat, treptele placate cu gresie, copertinele din plastic, lămpile de iluminat deosebite și cutiile pentru reviste se completează fericit cu aranjamentele florale din jurul unor “fântâni” sau anvelope colorate. La fel și pe Str. Ghioceilor, arcadele pentru flori, “mobilierul” din box-paleți și cauciucuri vopsite pastel, dar și scaunele din lemn atrag privirile trecătorilor.

Undeva, în zona Hristo Botev,  o roată asemănătoare cu cele de la morile de apă așteaptă să fie repusă în funcțiune; mai ales spre bucuria copiilor care printre vegetația acvatică privesc la rățuștile din plastic. Încă un exemplu, pe  strada Grivița cu strada 1 Decembrie 1918 unde niște jardiniere până mai ieri vechi și mereu cu pământul uscat sunt acum animate de  florile din plastic ingenios aranjate, lângă PET-urile care protejează de frig viitoarele flori naturale. Laudele se cuvin unor comercianți, iar cât privește starea  și aspectul jardinierelor din o serie de  perimetre ale Brăilei, subiectul îl vom trata separat.

Cu felicitări pentru aspectele mai sus prezentate, vom veni cu alte exemple și idei de “bine și frumos”, pe care le vom întâlni.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro