Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Asociatiile de proprietari - cei mai mari datornici ai RA "Apa"

Conducerea regiei autonome "Apa" este hotarita sa continue campania declansata la mijlocul lunii trecute cu scopul recuperarii datoriilor pe care asociatiile de proprietari din municipiu le inregistreaza la plata facturilor de apa-canal. Daca in prima faza, actiunea s-a indreptat impotriva unei asociatii (AP nr. 711 din cartierul Hipodrom) care a acumulat in timp o datorie totala de 384.790 RON (3,84 miliarde lei vechi), pe lista de "prioritati" a regiei apar o serie de sute de asociatii care, la rindu-le, au acumulat restante importante la acelasi capitol. Concret, potrivit informatiilor prezentate de RA "Apa", privind situatia soldurilor inregistrate la data de 16 noiembrie 2005 de asociatiile de proprietari din municipiu, acestea au datorii totale de 14.432.633 RON (144 miliarde lei vechi) din care mai mult de jumatate reprezinta penalitati - 8.444.095 RON (84,4 miliarde lei vechi). Din analiza acestei situatii, rezulta ca numai primele 23 de AP clasate in topul datornicilor acumuleaza circa o treime din total datorii. Majoritatea inregistreaza debite mai vechi de doi ani si ca atare cuantumul penalitatilor este aproape egal cu cel al datoriei de baza.
Cel mai mare datornic este AP 211 formata din apartamentele celor 6 scari ale blocului E4 din Viziru III. Aceasta asociatie a acumulat o datorie totala de 609.418 RON (6,09 miliarde lei vechi) din care 265.336 RON datoria de baza plus inca 344.082 RON penalitati, asociatia ajungind cu platile la nivelul lunii noiembrie 2001. Pe locul doi apare AP 116 din cartierul Obor formata din apartamentele blocurilor 24, 26 si 27, asociatia care are o datorie totala de 397.858 RON (3,9 miliarde lei vechi) din care doar 195.487 RON (1,95 miliarde lei vechi) este soldul facturilor restante la plata, suma la care se adauga penalitati sensibil egale cu datoria de baza, asociatia ajungind cu platile la finele primului semestru al anului 2003. Abia pe locul III apare in topul datornicilor AP 711 din cartierul Hipodrom la care sint arondate apartamentele blocului G 13 din cartierul Hipodrom, sau blocul "Nato", asa cum este cunoscut brailenilor. Aceasta asociatie a cumulat in timp un impresionant debit de 384.790 RON (3,8 miliarde lei vechi), ultima plata catre regie fiind efectuata in urma cu doi ani, mai precis in data de 14 noiembrie 2003, asociatia ajungind cu platile la nivelul lunii aprilie 1999.
Totalizind debitele totale ale celor 23 de asociatii de proprietari prezentate in tabel suma rezultata se cifreaza la 5,046 milioane RON adica 50,46 miliarde lei vechi, din care aproape jumatate reprezinta datoria de baza - 2,14 milioane RON la care se adauga penalitati de aproape 3 milioane RON.
Atit conducerea regiei locale de apa-canalizare, cit si viceprimarul Lucian Tilea care are in competenta RA "Apa", au subliniat ca nu se va face rabat de la aplicarea legislatiei, cu scopul recuperarii tuturor restantelor la plata facturilor pe care clientii regiei le inregistreaza.
Important de subliniat este faptul ca in anul 2003, RA "Apa" a declansat o campanie de recuperare a datoriilor asociatiilor. Astfel, AP-urile au fost chemate sa reesaloneze datoriile, iar in cazul celor care nu au dat curs invitatiei sau care nu au respectat graficul de reesalonare, dupa semnarea unei conventii in acest sens, conducerea regiei a trecut la reducerea la doua ore pe zi a programului de furnizare a apei reci.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii