Mergi la conţinutul principal

Asociatia Pro Democratia invita tinerii la Parlamentul European

Asociatia Pro Democratia (APD) in colaborare cu Camera Deputatilor, Reprezentanta Comisiei Uniunii Europene in Romania si Biroul de Informare al Parlamentului European organizeaza, in perioada 2-9 iunie 2007, actiunea "Model Uniunea Europeana" care este, de fapt, o simulare a procesului decizional din cadrul institutiilor Uniunii Europene. "Consultarea este necesara in orice proces de luare a deciziilor publice care isi propune rezultate fezabile si sustenabile, iar deciziile luate la nivelul Uniunii Europene nu sint cu nimic diferite. Acest lucru este valabil mai ales in conditiile in care deciziile adoptate la nivelul UE ne afecteaza chiar si cele mai simple aspecte ale vietii cotidiene. De la regulile privind pretul, ambalajul, prezentarea dar si ingredientele produselor disponibile la cel mai apropiat supermarket, la cantitatea de dioxid de carbon eliminata de fabricile din orasul nostru, Uniunea Europeana adopta decizii cu un impact major asupra noastra, a tuturor. De aceea, trebuie sa cunoastem procesul prin care se adopta aceste reguli", se precizeaza intr-un comunicat al APD Club Braila.
Evenimentul se adreseaza studentilor si masteranzilor cu virste cuprinse intre 18 si 26 ani, indiferent de specializarea pe care o urmeaza. Tinerii care doresc sa participe la acest eveniment se pot inscrie pe pagina web a Asociatiei Pro Democratia (http:/www.apd.ro/modelue) pina in data de 30 mai, ora 11:00. Selectia candidatilor se va face in functie de punctajul obtinut in urma evaluarii pozitiei inaintate de fiecare candidat in parte in momentul inscrierii. Programul activitatilor include: simbata, 2 iunie - intilnire de lucru a Comisiei Europene, Vineri, 8 iunie - intilnire de lucru a Parlamentului European, simbata, 9 iunie - intilnire de lucru a Coreper (grup de experti care pregatesc rapoartele tehnice) si a Consiliului de Ministri. Pentru mai multe informatii brailenii pot discuta cu Ana-Maria Mosneagu, director executiv al Asociatiei Pro Democratia (tel. 021/222.82.54 sau 021/222.82.45) sau prin e-mail: ana-maria.mosneagu@apd.ro. Asistent al proiectului este Marilena Hluscu si poate fi contactata la numarul de telefon 0740/839.647 sau e-mail: marilenahm@yahoo.com.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu