Mergi la conţinutul principal

Asociația «Lacul Sărat» va avea sediul în Vila «Lăcrămioara» din stațiune

* anunțul a fost făcut, săptămâna trecută, de către președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, în cadrul unei conferințe de presă * pe lângă faptul că Asociația de Cooperare și Parteneriat Local pentru Dezvoltarea Stațiunii ”Lacul Sărat” Brăila va împărți sediul cu CID, Chiriac a precizat că și-ar dori ca președintele acesteia să fie un tânăr jurist sau economist, cu experiență în proiecte pe fonduri europene

 

Se fac pași pentru punerea bazelor Asociației de Cooperare și Parteneriat Local pentru Dezvoltarea Stațiunii ”Lacul Sărat” Brăila, astfel că deja se discută despre un sediu. Este vorba despre Vila ”Lăcrămioara”, din Stațiunea Lacu Sărat, unde activează și Asociația Centrul de Informare și Documentare pentru Integrare Europeană și Dezvoltare Durabilă (CID) Brăila. Asta a anunțat, săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Consiliului Județean, Francisk Chiriac. Sursa citată a mai adăugat că deja se discută și despre bugetul pe care cele trei entități - Consiliul Județean, Primăria Municipiului Brăila și Primăria Comunei Chiscani - îl vor pune la bătaie pentru acest an, în stațiune.

”Am propus și am picat de acord ca sediul Asociației să fie tot Vila Lăcrămioara de la Lacu Sărat. Unde are sediul și CID. Este în mijlocul stațiunii. (...) La Tribunal sunt depuse toate documentele pentru înregistrarea efectivă. Am făcut și solicitare pentru a păstra denumirea asociației încă șase luni. În primul an - eu vă spun discuțiile pe care le-am avut cu cei doi primari, și al Municipiului și al Chiscaniului -, o să încercăm, din bugetele proprii, să punem bani, astfel încât să rezolvăm niște probleme punctuale și foarte urgente. Așteptăm să ne spună Chiscaniul suma. Pentru că la noi nu este o problemă, că avem bugetele mai mari. Cu cât depune Chiscani o sumă mai mare, cu atât putem depune și noi. Sumele vor fi egale. Așa scrie în statut. Dacă de la comuna Chiscani se vor depune 10 miliarde lei vechi, și Primăria și Consiliul Județean vor depune tot 10 miliarde lei vechi fiecare. Și vom începe cu 30 de miliarde lei vechi. Dacă va depune doar cinci, atunci începem cu 15 miliarde lei vechi. Vedem. Putem modifica și, în funcție de rectificările bugetare, să mărim suma astfel încât să rezolvăm anumite probleme”, a declarat Chiriac.

Șeful CJ Brăila a mai punctat că după ce Asociația va fi înregistrată și va putea funcționa din punct de vedere juridic, va urma o primă ședință a Comitetului Director în care se va alege și un președinte. Chiriac a afirmat că nici el și nici primarul Marian Dragomir nu își doresc să ocupe această funcție. Întrebat dacă locul i-ar putea reveni primarului comunei Chiscani, Costică Cojea, acesta a replicat: ”Nu contează președintele. Consiliul director, ați văzut că este format din cinci. Ședințele au fost publice. Primarul, viceprimarul de la Chiscani, primarul, viceprimarul de la Municipiu și eu, președintele Consiliul Județean. Eu nu îmi doresc. Dacă are impresia că cineva poate lua o anumită hotărâre fără știrea celorlalți doi, se înșeală. Adică nici eu, nici domnul primar al Municipiului nu o să fim de acord cu anumite lucruri care nu ne convin. Toate deciziile în Comitetul Director al Asociației vor fi în consens. Eu nu sunt orgolios. Întrebați-l pe dânsul dacă vrea”.

Cu toate acestea, Chiriac a ținut să adauge că și-ar dori ca președintele Asociației ”Lacul Sărat” să fie un tânăr, jurist sau economist, cu experiență în atragerea de fonduri europene.

”Eu îmi doresc să fie un tânăr cu viziune, care să aibă studii juridice sau economice, să fi trecut și prin niște proiecte europene. Să cunoască cât de cât partea de legislație. Să aibă puțină viziune. Nu punem în discuție carnetele de partid. Punem în discuție persoana”, a conchis Chiriac.

Reamintim că în prima lună din acest an, consilierii județeni, municipali și cei locali ai comunei Chiscani și-au aprobat reprezentanții în Consiliul Director al Asociației.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro