• aceasta a vizat zona din faţa Căpităniei Portului Brăila • cei 20 de membri ai Asociaţiei împreună cu 40 de elevi de la şcoala Mihai Eminescu au strâns 7 metri cubi de PET-uri, pungi de plasic şi de hârtie, cutii de suc şi bere
La scurt timp de la înfiinţare, Asociaţia Pescarilor Sportivi a organizat, duminica trecută, o acţiune de ecologizare a zonei din faţa Căpităniei Portului Brăila, la care au participat 20 de membri ai acestei asociaţii şi 40 de elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a de la şcola Mihai Eminescu, însoţiţi de profesoarele Alina Tudor şi Alina Preda. Cu toate că este o zonă de promenadă, cei care au participat la această acţiune de colectare au adunat cantităţi mari de PET-uri, hârtie şi cutii de suc şi bere, pe care brăilenii le-au aruncat în acea zonă atunci când au ieşit la plimbare.
“Prima noastră acţiune a fost o reuşită. Au fost 20 de membri ai Asociaţiei Pescarilor Sportivi, care au venit însoţiţi de copii şi în jur de 40 de elevi de la şcoala Mihai Eminescu. Noi le-am asigurat mănuşile şi sacii din plastic. Am ecologizat o porţiune de 300 de metri în lungime şi cam 60 de metri lăţime, care a cuprins malul inundabil al Dunării, zona cu spaţii verzi şi aleile, iar cantitatea de deşeuri strânsă a fost în jur de 6-7 metri cubi. Am găsit foarte mult plastic, dar am găsit bănci în faţa cărora se aflau straturi de 1-2 centimetri de coji de seminţe. Mormane de seminţe sunt pe faleză şi ne-am întrebat oare ce fac acele persoane desemnate să asigure ordinea în acea zonă?”, ne-a declarat Vasile Niţu, preşedintele Asociaţiei Pescarilor Sportivi Brăila.
Până la finalul acestui an, asociaţia brăileană mai are în plan două acţiuni de acest fel, vizate fiind zonele în care pescuiesc brăilenii.
“Vrem să mai organizăm şi alte acţiuni de acest fel însă fiecare dintre ele va avea o altă formă de desfăşurare. Noi ne-am propus să încurajăm practicarea pescuitului sportiv, în condiţii civilizate şi cu respectarea legii, să milităm împotriva braconajului piscicol în bazinele naturale şi să promovăm iniţiativele legislative de protejare a resurselor acvatice”, a mai spus Vasile Niţu.