"Asociaţia Judeţeană de Fotbal are acum o nouă faţă" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

"Asociaţia Judeţeană de Fotbal are acum o nouă faţă"

Campionatele organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal s-au încheiat, însă conducerea asociaţiei împreună cu comisiile de la acest nivel pregătesc deja sezonul următor. Modificările care s-au produs la nivelul AJF au schimbat mult atitudinea vizavi de fair play, de respectarea regulamentului la nivelul conducătorilor de asociaţii, valoarea meciurilor, cât şi a arbitrajelor crescând simţitor, iar actele de indisciplină diminuându-se sensibil.
Preşedintele AJF, Laurenţiu Vărgatu, consideră că schimbările care s-au operat s-au dovedit a fi benefice fotbalului din judeţul nostru.

- Cum puteţi caracteriza ediţia trecută de Liga a IV-a?
- Consider că a fost un campionat destul de puternic şi Asociaţia sportivă, care a investit cel mai mult şi care şi-a făcut o echipă redutabilă, mă refer la Recolta Tufeşti, a câştigat lejer competiţia şi a promovat apoi în Liga a III-a.
- Care credeţi că a fost atu-ul echipei din Tufeşti ?
- Indiscutabil, seriozitatea conducătorilor de la această formaţie a fost punctul forte şi, în primul rând, aportul primarului Ştefan Moise, care a demonstrat că atunci când se doreşte ceva se poate realiza.
- S-au produs schimbări la AJF în campionatul recent încheiat ?
- Asociaţia are acum o nouă faţă. Am acordat independenţă totală comisiilor din cadrul AJF, am căutat să luăm măsurile necesare pentru ca meciurile din competiţiile pe care le organizăm să se deruleze în spiritul fair play-ului şi cine a greşit a plătit. Au fost arbitri suspendaţi, dar şi jucători sau oficiali amendaţi. Vrem ca sportivitatea să primeze pe arenele unde se dispută partidele de fotbal din judeţul nostru. În şedinţele de birou pe care le-am avut şi la care au participat şi reprezentanţii echipelor din judeţ am căzut de acord că acele persoane care creează probleme - mă refer aici la actele de huliganism, la injurii, ameninţări - să nu fie primite în campionatele organizate de AJF.
- Festivitatea de premiere care s-a derulat după finala etapei judeţene a Cupei României face parte tot din acest plan de schimbare?
- Din punctul meu de vedere este normal să premiem formaţiile care s-au evidenţiat într-un sezon competiţional. Echipele care au câştigat cele două serii ale Campionatului Judeţean, câştigătoarea Ligii a IV-a, cele care au ajuns în finala etapei judeţene a Cupei României, campioana de la juniori au fost recompensate cu câte un rând de echipament, diplome, cupe, mingi. Nu au fost uitate nici formaţiile cele mai disciplinate din campionatele noastre, şi ele au primit premii. Banii care au venit la AJF pe avertismente şi suspendări s-au întors la echipe prin aceste premieri, iar eu consider că este un lucru normal.

Prin învestirea lui Ionel Ivan în funcţia de preşedintele al Comisiei Judeţene de Arbitri urmărim îmbunătăţirea arbitrajelor la meciurile din campionatele noastre

- La finalul campionatului s-au mai produs modificări la nivelul comisiilor ?
- S-au luat măsuri la nivelul AJF pentru îmbunătăţirea activităţii unora dintre comisii, cea mai importantă dintre ele fiind aceea că, de la 1 iulie 2010, preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri este Ionel Ivan, arbitru de Liga I. Este o recompensă pentru el că a revenit în eşalonul de elită al arbitrajului românesc şi merită încrederea noastră. Prin învestirea lui în această funcţie urmărim îmbunătăţirea arbitrajelor la meciurile din Liga a IV-a şi ale Campionatul Judeţean.
- Ce se preconizează pentru sezonul competiţional 2010-2011, vor mai fi schimbări ?
- Sper şi mă lupt, împreună cu membrii Comisiei de competiţii, să formăm o serie de Liga a IV-a, formată din 16 echipe. Vom renunţa la turneul play off, consider că acesta nu-şi mai are rostul. Mă surprinde plăcut faptul că cererile privind înscrierea în Liga a IV-a sunt foarte multe, cel puţin 20 de echipe doresc în acest moment să activeze în acest eşalon. Bineînţeles, ele trebuie să îndeplinească condiţiile impuse de regulament ca să poată să ajungă în această serie.
- Puteţi da exemple ?
- Şi-au exprimat dorinţa de a activa la acest nivel cele două câştigătoare ale Campionatului Judeţean de fotbal, Voinţa Vişani şi Siretul Vădeni, apoi Voinţa Şuţeşti, precum şi două echipe nou înfiinţate, cea din Gropeni şi Atletic Brăila. O bază sportivă deosebită a apărut la Ianca, este vorba de cea a clubului Fortino, iar cei de acolo tot în acest eşalon vor să se înscrie. În această perioadă mă deplasez aproape zilnic împreună cu cei de la compartimentul omologări pentru a vedea starea terenurilor şi să vedem ce se mai poate face pentru ca aceste formaţii să-şi realizeze ceea ce şi-au propus. Noi vom fi aproape de toţi cei care vor să se înscrie în competiţiile pe care le organizăm, însă sper ca toată lumea să înţeleagă că, indiferent de nivelul în care activează, totul se face în litera regulamentului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro