Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ASL PLS (Anii, sexul, localitatea, please) - si farmecul dispare...

Asl pls imi zice si ma irit. Avea un nickname simpatic, in holul mare vorbaret, spiritual si ma facea sa ma simt bine. Ce-ti mai poti dori de la un partener de discutie? Eh, multe, insa mai trebuie sa le si descoperi singur, doar n-o sa stea sa-si verse sufletul in public. Insa pentru initierea unei amicitii pare perfect inceputul asta. Imi declin totusi calitatile gindind ca omul vrea sa stie precis ce si cum, dar farmecul s-a risipit. Simpla intrebare ma ingheata. Adica de ce sa nu spun eu cind vreau si cind mi se pare ca trebuie s-o fac? Daca sint de 16 sau de 17 asta ma schimba cu ceva? Daca zic ca am 20 n-o sa-mi mai vorbeasca? Daca sint baiat imi va vorbi mai dur sau mai inteligent? Dar daca sint din Braila sint inferioara celei din Bucuresti? Ma gindesc si imi cer repede scuze ca trebuie sa dau un telefon lasind conversatia sa atirne departe inainte de intrebarea buclucasa.
Ma intilnesc cu o amica. Vorbim, intre altele de asl pls. "A, da, imi zice, eu chiar inchei conversatia cind "aud" asta. Fara sa fiu atit de categorica, "altadata am facut fata presiunii"."Te intreaba ca un politist". Ma umfla risul. Cindva, demult, o cunostinta intimplatoare (toate-s intimplatoare pe web) m-a intrebat cum ma cheama, de unde sint, ce virsta am, dar nu s-a multumit cu atit, ci a continuat, ce limbi vorbesc, unde m-am nascut, pina ce rabdarea mea s-a apropiat de final si am intrebat si eu ironica: r u a policeman? Iar el mi-a raspuns vag tulburat: yes, how did you know it?
Inutil sa spun ca politistul American nu m-a mai suparat de fel. Saracul om completa fise si in timpul liber. Asta e. Dar altii ma enerveaza cu adevarat si iremediabil. In acte intr-adevar ma reduc la Roxana Grosu, F, Braila, dar Doamne Dumnezeule, nu intru pe chat cu buletinul intr-o mina si cu analizele facute in cealalta...Ca sa nu mai vorbim ca, daca o ducem asa, putem sa ne definim usor si prin cantitatea de hidrocarburi si apa pe care le caram asupra noastra zilnic.
Discriminarile, de altfel, sint cit se poate de reale in functie de raspunsul pe care binevoiesti sa-l dai acestor intrebari-mitraliera. Evident ca esti mai destept daca vii din Bucuresti decit din Focsani, dar al mai dastept vine probabil tot de la New York. Evident ca esti mai interesanta la 16 decit la 26 de ani si evident ca ai mai multe sanse de a fi injurat daca esti un baiat binevoitor si esti curios despre ce este vorba in "De ce iubim femeile?" decit sa stii citi monstri tre’ sa omori ca sa treci la nivelul urmator al unui joc ce le bate pe toate celelalte in grafica si sunet...
Si nu! Fiindca e cel putin stupid sa ne batem capul cu asl pls cind ni se da pe neasteptate (si pe nemeritate, hai, s-o recunoastem!) ocazia sa scapam pentru o vreme tocmai de asele-uri si dovedim cel putin ingustime de spirit lasindu-ne ghidati de aceleasi definitii false si atunci cind nimeni nu ni le impune. Sa fi crescut oare intr-atit de strimb incit nimic, la nici o virsta, sa nu ne mai repare?
In plus, de toate acestea ne aratam simultan o credulitate dusa la absurd, pretinzind aceste date care pot fi oricind trucate. Cel putin in parte. Sa ma pretind barbat mi-ar fi probabil cam greu. Sa ma pretind de 18 ani insa nu mai e atit de dificil. Iar sa povestesc ce bine o duc eu la New York nu ma doare tastatura... Dar farmecul? Unde este? S-a pierdut...
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii