Mergi la conţinutul principal
Veşti proaste pentru brăilenii din Vidin

Asfaltarea trotuarelor de pe Calea Galaţi trebuie să mai aştepte

* începute în vara anului trecut, lucrările de întreţinere şi modernizare a trotuarelor, scuarurilor şi bordurilor de pe Calea Galaţi au fost abandonate odată cu sosirea toamnei * practic, a mai rămas neamenajată porţiunea de la "Lidl" şi până la intersecţia cu Strada Eroilor, una dintre cele mai aglomerate zone din cartierul Vidin * din păcate, în ultima vreme, scuarurile au fost transformate în "gropi de gunoi" * "Zona nu este uitată", ne-a asigurat directorul executiv al Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Brăila, ing. Marius Termegan

 

 

 

Veşti proaste pentru brăilenii din cartierul Vidin. Trotuarele pregătite pentru asfaltare, de pe Calea Galaţi - porţiunea cuprinsă între magazinul "Lidl" şi intersecţia cu Strada Eroilor - abandonate anul trecut de angajaţii firmei care execută lucrări de întreţinere pe străzile municipiului, mai au de aşteptat până să fie finalizate. Cel puţin asta reiese din discuţia purtată cu directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Municipiului Brăila, ing. Marius Termegan.

"Este vorba de lucrări de întreţinere executate de SC "Micatis" SRL pe contractul cadru. Zona aceea nu este uitată, însă până nu finalizăm lucrările de pe Şoseaua Râmnicu Sărat şi din zona Radu Negru nu putem acţiona în cartierul Vidin. Au intervenit, între timp, alte priorităţi. Teoretic, da, am putea să continuăm acele lucrări de asfaltare anul acesta. Lucrările sunt în garanţie. Încercăm să lucrăm cu formaţii de muncitori compacte, pentru a fi cât mai eficienţi. Nu-mi amintesc bine motivul pentru care s-a dispus sistarea lucrărilor acolo, dar, cu siguranţă, ele vor fi finalizate", ne-a asigurat ing. Marius Termegan.

Un motiv al încetinirii lucrărilor de întreţinere şi modernizare a unor porţiuni de străzi, invocat de reprezentanţii municipalităţii, ar fi acela că există o acută criză a forţei de muncă în domeniu. Lipsa muncitorilor calificaţi este din plin resimţită şi la Brăila.

Începute în vara anului 2021, lucrările de asfaltare şi modernizare a Căii Galaţi, porţiunea de la Cimitirul "Sf. Dumitru" şi până la Strada Eroilor, au mers bine până în dreptul magazinului "Lidl" din cartierul Vidin. De la fostul Liceu Progresul (devenit Liceul "Constantin Brâncoveanu", actualmente dezafectat) şi până la intersecţia Calea Galaţi cu Strada Eroilor, a fost decopertat trotuarul, a fost aşezat pietrişul şi au fost instalate bordurile, însă, în momentul în care urma să fie turnat asfaltul, la finele lunii august, muncitorii de la "Micatis" au fost retraşi de la lucrare şi trimişi pe Şoseaua Vizirului, unde erau în toi ample lucrări de modernizare a scuarurilor, trotuarelor şi locurilor de parcare. Până să fie reluate lucrările din Vidin, au venit ploile de toamnă. Se ştie că, atunci când este turnat, asfaltul are în jur de 180 de grade C şi nu poate face "priză" cu apa provenită din ploi.

A trecut, astfel, mai bine de un an şi zona a rămas pe jumătate reabilitată, spre nemulţumirea locatarilor din cartier. Nu este zi de la Dumnezeu în care locatarii de la blocul 18, de pe Calea Galaţi, situat la intersecţia cu Eroilor, să nu-şi manifeste indignarea faţă de situaţia creată, mai ales că porţiunile decopertate de muncitorii de la "Micatis" - alveolele de lângă copaci şi spaţii verzi şi nu numai - au fost transformate, treptat, în adevărate "gropi de gunoi" în care oamenii străzii de la Adăpostul de noapte, situat în vecinătate, aruncă pachetele de ţigări, resturile de mâncare şi recipienţii de plastic pe care ar fi trebuit să le pună la coşurile de gunoi.

Nu trebuie uitat nici faptul că, anul trecut, volumul de lucrări de asfaltare a fost unul uriaş: se lucra concomitent pe străzile din cartierele Pisc, Brăiliţa, Comorofca, Vidin, Viziru şi Lacu Dulce, în condiţiile în care firma care execută modernizarea străzilor şi a trotuarelor duce o acută lipsă de forţă de muncă. Fapt lăudabil, au fost reabilitate bordurile şi au fost asfaltate trotuarele din zona Străzii Ulmului, în faţa Cimitirului "Sf. Dumitru" (pavoazat, între timp, cu 40 de panouri de dimensiuni mari înfăţişând etniile Brăilei), la Biserica "Sf. Cuv. Antonie", Direcţia Sanitar-Veterinară şi Magazinul "Lidl" Vidin. După ce a fost pregătit terenul până la intersecţia Calea Galaţi-Eroilor, utilajele au fost retrase din zonă şi trimise pe Şoseaua Vizirului, taman când lucrările erau pe punctul de a fi finalizate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro