Mergi la conţinutul principal

Asfaltare cu probleme pe strada Unirii

* un brăilean a sesizat ieri faptul că muncitorii se pregătesc să toarne un strat nou de asfalt direct peste pământ, pe o porțiune destul de mare * responsabili din cadrul Primăriei au făcut verificări la fața locului și i-au dat dreptate doar parțial autorului reclamației * cert este că, în urma intervenției acestuia, s-au dat asigurări ferme că asfaltul nu se va pune pe pământ ci peste un strat de piatră, așa cum e normal

 

Turnarea unui nou covor asfaltic pe strada Unirii este motiv de bucurie nu doar pentru locatarii sătui de gropile vechi de ani de zile pe care le aveau în fața porților dar și pentru șoferii care au nevoie de rute alternative pe perioada cât se lucrează la reabilitarea bulevardului Independenței, situat paralel cu această stradă. Numai că pentru un cetățean care a trecut ieri prin zonă, bucuria de a vedea o stradă în reparații s-a transformat în supărare, când a observat că muncitorii se pregătesc să toarne asfalt direct peste o porțiune cu pământ, fără o fundație corespunzătoare. ”Toarnă asfalt azi pentru ca peste o săptămână - două să-l spele ploaia... Cum să faci așa ceva, să pui direct peste pământ?! Eu lucrez în străinătate și acolo n-ai să vezi o asemenea bătaie de joc la adresa banului public. Am venit acasă doar pentru câteva zile, nu o să circul pe strada asta dar, chiar și așa, nu pot să stau nepăsător, pentru că și banii trimiși de mine în țară ajung să finanțeze astfel de lucrări, sub formă de taxe și impozite!”, ne-a spus brăileanul Ilie Costăcheanu. Acesta a sunat nu doar la redacția noastră pentru a sesiza problema respectivă ci și la Primărie și, din câte ne-a spus, un reprezentant al municipalității a venit la fața locului pentru a face verificări.

 

 

Cotidianul nostru a solicitat un punct de vedere de la conducerea Direcției Tehnice din cadrul Primăriei. Directorul Marius Termegan ne-a transmis că a verificat cele reclamate de cetățeanul în cauză și că acesta are, în principiu, dreptate. ”Într-adevăr, există o porțiune de pământ de câțiva metri pătrați peste care s-a pus amorsă, iar domnul care a făcut sesizarea a crezut probabil că o să se toarne asfalt acolo, însă lucrurile nu rămân așa. Mai întâi se va pune un strat de piatră și apoi se va veni cu asfalt. De fapt, problema aceasta ține de compania de apă, CUP Dunărea, care a intervenit la o avarie pe acea porțiune de stradă și nu a astupat și compactat corespunzător, așa cum avea obligația. Lucrarea de înlocuire covor asfaltic de pe strada Unirii este executată de firma ”Micatis”, în cadrul unui contract multianual semnat cu Primăria Brăila, pentru întreținerea străzilor din municipiu. Vorbim așadar despre lucrări de întreținere, nu despre lucrări esențiale, care presupun și refacerea fundației. Ei practic decopertează vechiul strat de afalt și toarnă un strat nou, fără a interveni și asupra fundației. Dacă se întâmplă să găsească porțiuni cu tasări apărute sub asfalt, din cauza unor infiltrații, refac și fundația pe acele porțiuni punctuale. În cazul de față, e vorba despre o intervenție a CUP Dunărea, care ar fi trebuit să aducă strada la forma inițială, ceea ce nu s-a întâmplat... Oricum, nu se va turna asfalt direct pe pământ, așa cum a crezut cetățeanul care a făcut reclamația!”, a dat asigurări directorul Termegan.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro