Asfaltare cu prelungiri la Măxineni | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Asfaltare cu prelungiri la Măxineni

* termenul de finalizare a lucrărilor de asfaltare în localitatea Măxineni a fost prelungit până în ultima zi a lunii octombrie a.c., asta după ce proiectul trebuia să fie gata din februarie * firma care a câștigat licitația este “Tancrad” * prelungirea termenului, susține primarul, a fost determinată de condițiile meteo nefavorabile, când lucrările au fost sistate * din cei 12 kilometri prevăzuți în contract, sunt gata 5 kilometri

 

 

Recent, la redacția cotidianului a sosit o sesizare legată de asfaltarea localității Măxineni, în care se spunea că mai multe străzi nu au văzut nici acum utilajele, iar termenul de finalizare a lucrărilor a expirat din iunie 2019. Primarul liberal Costel Stroia susține că mare parte din străzile ce fac subiectul sesizării sunt asfaltate, urmând a fi turnat stratul final, iar altele primesc acum straturile de suport. Cât despre termenul de finalizare a lucrărilor, acesta a fost prelungit, după ce vremea ar fi împiedicat constructorul - firma “Tancrad” - să ducă la bun sfârșit procesul de modernizare a străzilor, iar aici ne referim la anotimpul iernii și la zilele ploioase din primăvară-vară.

Primăria ne-a pus la dispoziție informațiile legate de proiectul de asfaltare. În 21 iulie 2016, a fost semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), iar suma estimată pentru 12 kilometri de asfaltare a fost de 10.837.475 lei, din care 111.337,02 lei suportați din bugetul local al primăriei. Odată scos la licitație proiectul și desemnat un câștigător, au început contestațiile, ca într-un final firma “Tancrad” să fie finalista, pentru suma de 8,66 milioane de lei cu TVA, asta după ce prețul a fost actualizat în urma adoptării mai multor acte legislative ce au impus creșterea salariului minim pe economie în domeniul construcțiilor, dar și scumpirea mai multor materiale de lucru. Contractul a fost semnat pe 12 martie 2018, iar amplasamentul a fost liber de sarcini pe 30 aprilie același an. Mai trebuie menționat că proiectul cuprinde străzile din Măxineni, dar și o arteră din satul Corbu Nou, iar termenul estimat pentru execuția lucrărilor era de 10 luni, ceea ce înseamnă că acesta urma să expire în februarie 2019, dacă nu s-ar fi prelungit cu 8 luni, până pe 31 octombrie 2019. “Nu este adevărat ceea ce se spune în sesizarea primită de dumneavoastră. Noi vă putem arăta contractele semnate, inclusiv actele de sistare a lucrărilor din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Lucrările au fost reluate, iar în 2 luni sperăm să fie gata asfaltarea străzilor. După ce am semnat contractul de finanțare, a urmat un lung șir de contestații. A câștigat inițial “Micatis”, a fost făcută contestație, câștigând ulterior “Tancrad”, după care “Micatis” a făcut contestație. S-a prelungit foarte mult începerea lucrărilor, iar acum au cerut acte adiționale de când s-a dat Legea salarizării. Bitum-ul s-a scumpit foarte mult”, ne-a declarat primarul Costel Stroia.

La vizita redactorilor “Obiectiv-Vocea Brăilei”, utilajele “Tancrad” erau, marți dimineață la treabă, fiind în lucru artera din Corbu Nou. De când firma a demarat lucrările, au fost finalizați până acum abia 5 kilometri. În localitatea Măxineni, unele străzi au primit deja straturile de suport și urmează cel final, altele acum sunt în lucru.

 

Proiectul de asfaltare de la Latinu, refuzat de constructori: preț subestimat

 

Primarul din Măxineni ne-a mai declarat că intenționa să asfalteze și străzile din satul Latinu și o porțiune mai mică din Corbu Vechi, însă niciun constructor nu s-a înscris la licitație. Motivul ar fi că prețul estimat pentru asfaltarea a 9 kilometri este mult prea mic. Potrivit contractului de finanțare acceptat de MDRAP, cei 9 kilometri ar trebui să coste 7,4 milioane lei, din care 60.571 lei erau bani suportați din bugetul local al Primăriei. Acum, primarul încearcă să găsească o soluție cât mai repede, pentru ca străzile din Latinu să fie asfaltate. Rămâne de văzut dacă și Ministerul Dezvoltării va mai avea banii necesari pentru cofinanțare, având în vedere atenționările experților referitoare la bugetul național.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro