Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Asfalt peticit cu scuze

Nici ca se putea altfel: dupa ce firma greceasca Athena a reusit sa asfalteze citeva strazi pe care, dupa ani si ani, a montat sistemul de canalizare, asfaltul a fost spart, iar apoi peticit. Distrigaz si-a amintit ca are in zona o teava "periculoasa" ce trebuia schimbata, pentru care n-a avut banii necesari inlocuirii inainte de asfaltare. Asta in conditiile in care Primaria s-a dat rea la locuitorii din zona, avertizindu-i sa-si faca racordurile de apa, canalizare sau gaze inainte de "mareata" asfaltare, pentru ca 5 ani nu vor mai primi astfel de autorizatii. Ba chiar oamenii au fost amenintati cu amenzi usturatoare, daca dupa asfaltarea strazii ar fi deteriorat in vreun fel carosabilul, spatiile verzi sau trotuarele. Prin urmare, oamenii au fost fortati sa execute lucrarile pentru respectivele racorduri, indiferent daca aveau sau nu bani pentru asta. Dar iata ca, pina la urma, in Chercea, una din putinele strazi asfaltate recent s-a ales deja cu petice. Si nu e prima data cind se intimpla astfel de "operatiuni". Ba s-a asfaltat o strada, iar apoi au fost schimbate bordurile. Ba s-a pus covor nou de asfalt, iar gurile de canalizare au ramas cu 20 de centimetri mai jos - adevarate gropi de rupt masinile in doua. Ba s-a facut un trotuar in fata la Billa, dar s-a executat prost si a trebuit refacut. Ce sa mai vorbim de lucrarile executate pe Calea Galati ori pe Calea Calarasilor, tot de Athena, finalizate cu transee in asfalt, in care au ramas blocate chiar si autobuzele! La fel de bine se poate vorbi si despre marcajele rutiere, facute prin municipiu sau judet, parca desenate cu creta, care "se evapora" dupa doar citeva luni. Si apropo de judet, mai are rost sa vorbim despre cum se asfalteaza drumurile judetene? Aproape totul se face pe dos, din cirpeli, improvizatii, materiale proaste si putine, dar pe bani buni, ca doar sint de la buget.
Revenind la teava de gaz din Chercea, e clar ca s-a procedat bine inlocuindu-se cu una noua, dar a fost cumva amendata Distrigaz pentru ca nu a respectat dispozitiile Primariei privind efectuarea din timp a lucrarilor? Nici vorba, desi ar fi trebuit sa o faca, pentru ca nu a fost vorba de vreo avarie, ci doar de o lucrare intirziata din cauze subiective. Faza cu lipsa banilor, pentru o societate de talia Distrigaz, detinuta de Gaz de France, este, totusi, o scuza de doi bani.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii