Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Asasinul lui "Canaru" a fost condamnat

In urma cu doua zile, magistratii braileni l-au condamnat pe Razvan Contu, zis "Folea", in virsta de 23 de ani - un apropiat al gruparii fratilor Ghita si Costica Buricea din Radu Negru - Mogador -, la 6 ani de inchisoare, pentru comiterea infractiunii de omor calificat. Instanta il obliga pe inculpat sa plateasca vaduvei celui ucis suma de 10.000 de lei RON cu titlu de despagubiri civile - cheltuieli ocazionate de inmormintare. In iunie 2005, "Folea" l-a ucis cu mai multe lovituri de cutit pe Marius Ilie, zis "Canaru", nimeni altul decit finul lui Romica Bogateanu, seful gruparii "Catali" din Varsatura. Incidentul singeros s-a petrecut in apropierea Scolii "Mihai Viteazul" (fosta Scoala Generala nr. 31), din cartierul Radu Negru. La acea data, Serviciul Judiciar al IPJ si Parchetul de pe linga Tribunal au concluzionat ca a fost vorba de o reglare de conturi in stil caracteristic autohton, cei doi facind parte din grupari rivale.
Potrivit dosarului penal instrumentat de prim-procurorul Fanel Mihalcea (la acea data seful Sectiei Urmarire Penala la Parchetul Judetean Braila), conflictul dintre Razvan Contu, zis "Folea", si Marius Ilie, zis "Canaru", a fost unul mai vechi. Cei doi se cunosteau de vreo trei ani si au fost in relatii bune, insa, la un moment dat, au devenit dusmani de moarte. Anul trecut, precizeaza prim-procurorul Mihalcea, se afla in lucru la Politie un dosar potrivit caruia, in 2004, "Canaru", Ionel Graur si alti citiva insi l-ar fi sechestrat si obligat la perversiuni pe Razvan Contu, pe motiv ca acesta ar fi refuzat sa devina "unul de-al lor". Totodata, la inceputul lunii iunie 2005, "Canaru" l-ar fi taiat pe "Folea" la piciorul sting, acest lucru fiind dovedit cu certificat medico-legal.
In ziua de 10 iunie 2005, a venit clipa razbunarii. "Folea" se dusese sa joace fotbal in curtea Scolii "Mihai Viteazul", impreuna cu un amic de-al sau, Adrian Rosu, zis "Oblet". "Folea", spun anchetatorii, avea la el un cutit tip briceag, cu lama de 17 centimetri, pentru ca se temea de o noua intilnire cu "Canaru". La un moment dat, "Folea" si "Oblet" au dat cu ochii chiar de "Canaru", care tocmai intra in scara blocului J, din apropierea scolii. Un conflict parea iminent, mai ales ca cei doi rivali aveau la ei cite un cutit. Procurorul anchetator precizeaza ca "avind cutitul in mina dreapta, victima a incercat sa-l loveasca pe inculpat in zona fetei, insa acesta s-a ferit. In aceasta imprejurare, inculpatul a scos cutitul din buzunar si, cu mina stinga, a incercat sa-l loveasca in piept". In final, lama cutitului minuit de "Folea" l-a strapuns pe "Canaru" in zona coastelor. Desi ranit grav, acesta a incercat sa fuga, dar s-a impiedicat si a cazut. Agresorul l-a ajuns din urma si i-a mai aplicat citeva lovituri de cutit, lovituri ce se vor dovedi a-i fi fatale. Imediat dupa incident, spun anchetatorii, Contu a parasit in fuga locul faptei, impreuna cu "Oblet", ultimul fiind audiat ca martor in procesul penal intentat asasinului din Radu Negru. Cu toate eforturile medicilor chirurgi, Marius Ilie a decedat la Urgenta, dupa trei ore de agonie. Inainte de a intra in soc hemoragic, el le-a spus cadrelor medicale ca "a fost injunghiat de "Folea"". Cit despre autorul crimei, acesta s-a predat a doua zi Politiei, prezentindu-se la sediul IPJ insotit de avocat.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii