Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Asasinii de la Combinat, judecati si pentru un furt de 200 de milioane de lei

Aceiasi indivizi care, in vara anului trecut, i-au luat viata minorului Sorin Broasca, un adolescent din comuna Chiscani - ca sa-i ia banii si telefonul mobil -, au fost deferiti instantei de judecata, pentru un jaf de 200 de milioane de lei, savirsit cu doar o saptamina inainte de asasinat, in dauna SC "Celhart Donaris" SA. Vasile Cuti, 22 de ani, zis "Bancorex", Gigel Bogdan, 21 de ani, zis "Moldoveanu", si Ionut Hristian, de 16 ani, au sustras 62 de piese noi din cupru (aproape o tona de metal), pe care, mai apoi, le-au vindut "pe sub mina" cu 14 milioane de lei, unei achizitoare din Chiscani. La o saptamina dupa furtul de pe Platforma Chimica, raufacatorii l-au jefuit si l-au omorit cu cruzime pe amicul si consateanul lor, Sorin Gabriel Broasca, de doar 16 ani, si l-au aruncat intr-o gura de canal de linga "Celhart Donaris". Tragedia este departe de a se fi incheiat. Desi asasinii au primit intre 10 si 23 de ani de inchisoare, pe data de 10 aprilie 2006, tatal copilului ucis cu bestialitate, Costache Broasca, de 48 de ani, si-a pus capat zilelor, dupa ce fusese la cimitir, sa se reculeaga la mormintul fiului.
Potrivit anchetatorilor, in perioada 3 - 6 iunie 2005, Vasile Cuti, Gigel Bogdan si Ionut Hristian, impreuna cu alti doi insi de teapa lor - Costel Cuti, 20 de ani, si Ciprian Cuti, de 18 ani -, au reusit sa patrunda printr-o spartura a gardului in incinta societatii, apoi in magazia centrala a SC "Celhart Donaris" SA. Dupa ce-au sustras 62 de piese noi din cupru, in greutate totala de 934 de kilograme, hotii le-au ascuns intr-un lan de griu din vecinatatea societatii. De acolo, ei le-au dus la un centru de achizitii din comuna Chiscani, primind in schimb suma de 14 milioane de lei. Prejudiciul cauzat a fost, insa, de 200 de milioane de lei. Oamenii legii ii au in vizor, acum, atit pe Ion Similica Cuti, carutasul care i-a ajutat pe cei cinci sa transporte cuprul furat, cit si pe Vasilica Paduraru, achizitoarea care le-a dat acestora suma de 14 milioane de lei (fara sa cintareasca piesele si fara sa emita bon de achizitie).
Pe 12 iunie, la mai putin de o saptamina de la savirsirea furtului, Vasile Cuti, Gigel Bogdan si Ionut Hristian l-au jefuit si l-au ucis cu cruzime pe Sorin Gabriel Broasca, dupa care l-au aruncat intr-o canalizare de linga Combinat. Cadavrul victimei a fost descoperit abia dupa doua saptamini, timp in care familia adolescentului a trecut prin momente cumplite. In urma cu doua luni, Tribunalul Braila i-a condamnat pe asasini la pedepse cuprinse intre 10 si 23 de ani de inchisoare, obligindu-i si la plata unor daune civile de 6.150 lei RON. Pentru tatal lui Sorin, acest lucru nu a fost de ajuns, preferind sa-si puna capat zilelor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii