Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Artistul hip-hop Puya, in mijlocul tinerilor braileni

Elevi din sapte licee brailene au participat, timp de doua zile, la intilniri informativ-interactive cu artistul hip-hop Puya si specialisti din cadrul Asociatiei Romane Anti-Sida (ARAS). Artistul, in parteneriat cu ARAS, a declansat o ampla Campanie Antidrog, care face parte din proiectul "Invata sa alegi". Discutiile s-au desfasurat in sala de festivitati a Colegiului National "Gh. M. Murgoci" si au avut ca teme promovarea comportamentelor sanatoase, prevenirea consumului de droguri si a infectiilor cu transmitere sexuala.
In cadrul unei conferinte de presa, Puya a declarat ca s-a implicat in aceasta campanie pentru ca s-a saturat de indiferenta autoritatilor, a medicilor, dar si a societatii: "M-am implicat in campania ARAS pentru ca m-am saturat de indiferenta, si cind zic indiferenta zic a autoritatilor care inchid consumatorii cite 10 si chiar 15 ani pentru trafic de droguri, fara sa ii intereseze citusi de putin diferenta dintre consumator care vinde o bila si un traficant care muta kilograme, a medicilor care fac aproape imposibila internarea intr-o clinica de dezintoxicare fara binecunoscuta spaga, si a societatii care ii considera pe consumatori cantitate neglijabila si care nu intelege fenomenul. Nu trebuie sa ne ferim de consumatorii de droguri si sa-i marginalizam, pentru ca sint o realitate ingrijoratoare, comportindu-ne in acest fel nu obtinem decit o multiplicare a fenomenului".
Din discutiile cu tinerii, artistul a desprins ideea ca acestia inca nu constientizeaza foarte bine efectele nocive ale consumului de droguri, o fac mai mult din curiozitate si din dorinta de a se distra: "La tineri exista multa curiozitate si putina informare. Ideea generala a campaniei e ca fiecare e liber sa faca ce vrea, insa trebuie sa invete sa aleaga. Poate alege sa incerce droguri sau poate sa nu se atinga niciodata. Vreau doar sa ma asigur ca e perfect constient in ce se baga", a mai spus Puya.
La rindul sau, inspectorul responsabil cu activitatile educative, Didina Enache, a declarat, in cadrul aceleiasi conferinte de presa, ca la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean nu exista informatii oficiale cu privire la consumul de droguri in rindul elevilor braileni, dar ca o astfel de campanie de informare este oricum binevenita si a laudat initiativa artistului hip-hop.
Puya va sustine, astazi, incepind cu ora 20.00, la Club "Milenium", un spectacol sub genericul "Invata sa alegi", la care sint invitati sa participe toti tinerii braileni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii