Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Artileristii din cadrul Batalionului 285 "Vlaicu Voda" asteapta certificarea NATO

In august, mai concret in perioada 19-24 a lunii, Batalionul 285 Artilerie "Vlaicu Voda" Braila a participat, alaturi de cealalta unitate componenta a Brigazii 282 Infanterie Mecanizata "Unirea Principatelor" - Batalionul 280 Infanterie Mecanizata, proaspat intors din Irak - la evaluarea necesara certificarii ca forta destinata NATO. Bilantul amanuntit al exercitiului de evaluare inca nu s-a definitivat, insa militarii braileni sint optimisti in privinta calificativului care li se va acorda.
"Amploarea exercitiului, la care au participat peste o mie de oameni si sute de mijloace de lupta, imboldurile comandantilor de subunitati, propria dorinta de autodepasire au fost factori ce au condus la o motivatie puternica, astfel ca, rind pe rind, criteriile de evaluare au fost bifate la rubrica "pozitiv". Desi timpul avut la dispozitie pentru sudarea colectivului a fost scurt, schimbarile ce au avut loc in structura de personal a Batalionului 285 Artilerie "Vlaicu Voda", de la inceputul acestui an, de cind a fost infiintat, au fost multiple, iar "CERTEX 06" ne-a aratat ca atunci cind iti doresti cu adevarat ceva vei reusi", ne-a spus capitanul Cristinel Grosu, ofiterul de relatii publice al Batalionului 285 Artilerie Braila.
La rindul sau, comandantul unitatii, locotenent colonelul Mihai Somitca, a declarat: "Dupa certificare, eforturile noastre trebuie sa se canalizeze spre ultimul pas al implinirii ca unitate NATO, si anume afirmarea. Avem multe probleme de rectificat, insa sint convins ca avem si suficiente resurse pentru a o face, desi timpul nu este aliatul nostru, pina la evaluarea finala nemairaminind decit o perioada foarte scurta".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii