Mergi la conţinutul principal

"Arta - modalitate de prevenire a consumului de droguri"

Ieri, la Teatrul "Maria Filotti" si-au dat intilnire reprezentantii Agentiei Nationale Antidrog, ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila si ai Clubului Rotary, pentru a discuta pe tema modalitatilor de prevenire a consumului de droguri, una dintre acestea fiind arta. La eveniment au fost prezente si autoritatile locale, printre care prefectul judetului, Nicolae Mitroi si viceprimarul municipiului, Lucian Tilea, presedintele Clubului Rotary Braila care a sprijinit acest proiect, precum si zeci de elevi de la Liceul de Arta "Hariclea Darclee" si voluntari de la centrul antidrog.
In cadrul intilnirii "Arta - modalitate de prevenire a consumului de droguri", presedintele Agentiei Nationale Antidrog, chestor sef, prof. univ. dr Pavel Abraham le-a vorbit tinerilor despre importanta informarii corecte si a prevenirii acestui flagel.
"Tinerii trebuie sa fie informati despre pericolul la care se supun. Se spune ca drogurile sporesc capacitatile intelectuale, sexuale, dar este o falsa impresie, dupa aceea deveniti robii acestor substante, iar recuperarea este foarte dificila. In inchisorile din Romania exista peste 2500 de persoane care au incalcat regimul acestor substante, noi nu ii consideram infractori, ci bolnavi", a declarat presedintele ANA.
Acesta a mai precizat ca la nivelul judetului Braila nu exista probleme deosebite, fiind constatate doar cazuri de consum de canabis si un caz de consum de cocaina, de aceea pe plan local se face doar o prevenire la modul general.
Intilnirea de ieri a continuat cu lansarea unui roman de dragoste "Lebada cu ochii verzi", scrisa de Ion Puiu Stoicescu, care se adreseaza tinerilor si nu numai. Cartea prezinta povestea unei tinere care a cazut in patima drogurilor, dar care in final reuseste sa se reabiliteze cu ajutorul familiei care i-a acordat sprijinul de care avea nevoie.
Cei prezenti au putut asista si la un mic spectacol artistic antidrog, intitulat "Miraj", pus in scena de trupa de teatru a Liceului de Arta "Hariclea Darclee", iar in final presedintele ANA a acordat diplome de excelenta unora dintre participanti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu