Skip to main content

Armistitiu incheiat intre Primarie si proprietarul corpului B al Teatrului "Maria Filotti"

Apele par a se fi linistit cit de cit in privinta retrocedarii Teatrului "Maria Filotti". Primarul a anuntat, ieri, ca s-a intocmit o nota de negocieri cu proprietarul cladirii, Bogdan Ionescu Berechet, si ca s-a ajuns la o intelegere temporara, valabila pina la sfirsitul perioadei in care proprietarul este obligat sa tina chiriasul, respectivTeatrul.
Conform notei respective, s-a stabilit plata chiriei restante, aferenta perioadei 22 mai 2006 - 10 iulie 2007, in valoare de peste 16.000 lei, precum si a unor penalitati in valoare de 15.000 de lei. Totodata, s-a pus in posesie, spre utilizarea exclusiva a proprietarului, suprafata de 213 mp, parterul cladirii, si terenul aferent. Conform intelegerii, a ramas in administrarea Teatrului diferenta de 213 mp si suprafata de 463.6 mp suprafata construita desfasurata, pentru care se va incheia un contract de inchiriere pe o perioada de 3 ani, incepind cu data de 22.05.2006, cu specificarea celor doua etape de plata a chiriei. Teatrul este, de asemenea, nevoit sa elibereze parterul corpului B, al fostei Farmacii Berechet, pina la data de 30 iulie 2007, data la care se va intocmi un proces-verbal de predare - primire. "O sa platim chiria stabilita de lege pe urmatorii ani, asta daca proprietarul nu se razgindeste si vrea sa ne vinda cladirea la pretul propus de noi", a mai adaugat primarul. La rindul sau, viceprimarul Tilea a explicat ca, in acest moment, proprietarul nu poate cere mai mult de 600.000 de euro, atit cit a cerut in scris prima data Ministerului Culturii. Totodata, Tilea a precizat ca oferta Primariei este de 500.000 de euro, asa cum a fost de la bun inceput.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu