La Brăila, lipsa de bun simţ pare a fi atât de contagioasă, încât numărul cetăţenilor care scapă de gunoiul din casă aruncându-l pe stradă, în "nasul" altora, este în continuă creştere. Aşa se face că haldele de deşeuri neautorizate din anumite zone ale oraşului par a fi imposibil de desfiinţat. Primăria şi Serviciul de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală încearcă să mai spele din ruşinea generală prin organizarea unei acţiuni de curăţenie. Se mizează pe faptul că, pe cât sunt unii de nesimţiţi, pe atât există alţii dispuşi să îşi sacrifice din timpul liber pentru a trăi într-un mediu mai curat.
Acţiunea iniţiată de Primărie şi SUPAGL se numeşte "Pentru un oraş mai curat" şi se va desfăşura, sâmbătă, 2 noiembrie, pe bază de voluntariat. Oricine doreşte să se înscrie o poate face apelând numărul de telefon 0239.611.682. Deja mai multe instituţii de învăţământ din municipiu şi-au anunţat participarea, astfel că, până joi, se înscriseseră deja peste 400 de voluntari.
Organizatorii au realizat patru puncte de întâlnire. La Şcoala Generală "Anton Pann" din Lacu Dulce se vor aduna elevi ai şcolii respective şi ai Şcolii "Dimitrie Cantemir", care vor ecologiza strada Rândunicii şi spaţiile verzi situate în imediata apropiere a ansamblului ANL Lacu Dulce. În parcarea Primăriei Brăilei şi-au dat întâlnire elevii şcolilor "Al. I. Cuza" şi "Ion Creangă", care şi-au propus să facă curăţenie pe faleza Dunării şi în parcul "Împăratul Traian". În parcarea "Billa" de pe Şos. Buzăului se vor întâlni elevii şcolilor "Fănuş Neagu" şi "Aurel Vlaicu", pentru a ecologiza spaţiile verzi din zona cartierului Radu Negru. În fine, la intrarea în Grădina Publică sunt aşteptaţi elevi ai Liceului Tehnologic "Anghel Saligny", Colegiului Economic "Ion Ghica", Liceului Teoretic "Mihail Sebastian" şi Liceului Tehnologic "Grigore Moisil". Aceştia se vor axa pe incinta Grădinii Publice, zona terenurilor de tenis şi zona străzii Anghel Saligny. Oricine doreşte să li se alăture elevilor şi profesorilor de la unităţile de învăţământ enumerate este liber să o facă. Voluntarii sunt aşteptaţi la punctele de întâlnire, la ora 9.00 a zilei de sâmbătă.
La acţiune se vor ralia şi operatorii de salubritate din municipiu, precum şi administratorul gropii ecologice de la Muchea, care nu vor percepe taxe de colectare, respectiv depozitare a deşeurilor adunate de voluntari.