Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Armata scoate la concurs doar 23 de posturi de militari profesionisti la Braila

Campania de promovare a carierei militare si atragerea tinerilor catre aceasta meserie a dat roade la Braila, Biroul de Informare - Recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal intocmind, de la declansarea ei (sfirsitul anului trecut), si pina in prezent, 1.260 de fise de candidati. Aceasta inseamna ca tot atitia tineri, cu virste cuprinse intre 18 si 26 de ani, cu minim 10 clase, sint decisi sa imbrace haina militara. Din pacate insa, intre oferta extrem de generoasa lansata mediatic de conducerea Ministerului Apararii si realitate, diferentele sint enorme. Concret, pentru 2007, fata de peste 5.000 de posturi promise, vor fi scoase la concurs doar 1.931, din care 832 in semestrul I si 1.099 in semestrul II.
Din cele 832 de posturi valabile la nivel national, la Braila, se regasesc 23, din care 11 sint destinate tinerilor care nu au facut armata, iar 12 celor cu stagiul militar satisfacut.

Cei mai multi inscrisi sint absolventi de studii medii

"Ministerul Apararii si-a stabilit politica de promovare, recrutare si selectie a personalului pentru cariera militara. La nivelul Garnizoanei Braila avem vacante 23 de posturi. Pentru ele pot candida tineri cu virste intre 18 si 26 de ani, absolventi a 10 clase, scoala profesionala, absolventi de liceu, cu sau fara diploma de bacalaureat, sau de studii superioare. La nivel national sint vacante, deocamdata, 832 de posturi. Ele sint accesibile tuturor tinerilor care indeplinesc cele 2 conditii, mai ales ca, in baza noii legislatii si ei beneficiaza de aceleasi facilitati ca si personalul militar. Au drept la cazare in Caminele de Garnizoana sau la plata a 50 % din valoarea chiriei. Noi avem inscrisi la Braila 1.260 tineri, din care circa 75% sint absolventi de liceu cu bacalaureat, 10 % au studii superioare, iar restul liceu fara bacalaureat, scoli profesionale sau 10 clase", a explicat col. Mirel Babeanu, comandantul Centrului Militar Zonal (CMZ) Braila.
Date privind documentele necesare pentru intocmirea dosarului de candidat pot fi obtinute direct la Biroul de Informare - Recrutare Braila, str. Imparatul Traian, nr. 8. Depunerea dosarelor a inceput in data de 5 februarie.
Dosarele intocmite si verificate la biroul brailean se transmit la Centrul Zonal de Selectie si Orientare Breaza, unde candidatii vor sustine testul psihologic si proba sportiva. Dosarele candidatilor admisi se intorc la CMZ unde are loc repartitia pe arme si unitati.

De anul acesta, SGV-istii iau locul MAC-ilor

In cadrul unei conferinte de presa organizate, ieri, de conducerea CMZ Braila, au fost prezentate si noile modificari operate in sistemul militar. Conform precizarilor lt. col. Valerica Buzatu, seful Biroului de Informare - Recrutare Braila, de anul acesta, conform statutului, Militarii Angajati pe baza de Contract (MAC-ii) se vor numi Soldati Gradati Voluntari (SGV-isti). Deci, cele 23 posturi vor fi de SGV- isti si sint repartizate astfel: pentru tinerii fara stagiu militar - la UM 01294, arma Auto, 5 locuri, UM 02043, arma Marina, 2 locuri, arma Comunicatii si Informatica, 2 locuri, si arma Infanterie, 2 locuri; pentru tinerii cu stagiul militar satisfacut - UM 01294, la arma Auto, 5 locuri UM 01753, arma NBC (Nuclear, Bacteriologic si Chimic), 5 locuri si la UM 01297, arma Cercetare, 2 locuri.
"Numarul de posturi pentru anul acesta este mic pentru Braila, mai ales ca la acest moment noi avem intocmite 1.260 fise de contact (cereri cu date personale, studii absolvite)", a apreciat lt. col. Buzatu.
Totusi, a tinut sa sublinieze comandantul CMZ, "Anual ministerul isi stabileste structura de forte si, in functie de necesitati, de perspectiva operationalizarii unitatilor, lanseaza ofertele". Concret, Babeanu a vrut sa sublinieze ca, desi anul acesta sint in joc doar 23 de slujbe, anul trecut la nivel de Garnizoana au fost angajate 200 de persoane, iar acum doi ani, 400. Oricum, sustin sefii CMZ, tinerii se pot inscrie la mai multe arme, unitati sau specialitati, nu trebuie neaparat sa ramina la Braila, sint in tara garnizoane care au mai multe locuri disponibile.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii