Liceele militare de la Breaza, Alba Iulia si Cimpulung Moldovenesc vor scoate la concurs, pentru anul scolar 2008-2009, cite 100 de locuri, ca si in anii trecuti.
Academiile militare inca nu au facut public numarul de locuri, insa se prezinta cu oferta variata de specializari, acelasi lucru fiind valabil si pentru scolile militare de maistri si subofiteri.
Incepind din acest an, se reia o mai veche optiune, si anume posibilitatea de formare a ofiterilor pe filiera indirecta. Pentru aceasta varianta, pot opta baieti si fete cu virsta de maximum 30 de ani, absolventi de studii superioare cu diploma de licenta, proveniti atit din rindul soldatilor-gradatilor voluntari, cit si din personalul din afara Ministerului Apararii. Pentru specialitatile psihologie, medicina si juristi, virsta poate fi de pina la 40 de ani, dar numai pentru personalul ce provine din Ministerul Apararii.
Actualii gradati voluntari pot opta sa urmeze cursurile filierei indirecte, pentru a intra in rindul subofiterilor. Sint peste 1.000 de locuri alocate, la nivelul intregii tari, pentru aceasta categorie de scolarizare ce se va face in cadrul scolilor de maistri si subofiteri specifice armelor din care provin gradatii.
"Ultima forma de pregatire si formare militara este cea a soldatilor- gradatilor voluntari (SGV), la care au acces toti tinerii, baieti si fete, cu virsta cuprinsa intre 18 si 26 de ani si care au ca studii absolvite liceul, cu sau fara bacalaureat, sau minim scoala profesionala. Pentru aceasta categorie militara sint alocate un numar de 1.900 locuri. Mai multe informatii se pot obtine la sediul BIR, de pe Str. Imparatul Traian, nr. 8, telefon 0239/623712, sau la adresa www.mapn.ro", se arata intr-un comunicat de presa al Biroului de Informare Recrutare Braila.