Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Armata americana a acuzat al-Qaida ca exploateaza moartea unuia dintre pilotii sai

Armata americana a acuzat, simbata, intr-un comunicat, o alianta a gruparilor sunnite afiliata ramurii irakiene a al-Qaida ca vrea sa manipuleze si sa exploateze moartea unuia dintre pilotii sai, survenita in noiembrie, publicind pe Internet imagini cu cartea de identitate a acestuia, relateaza AFP.
Avionul de vinatoare F-16 al comandantului Troy Gilbert s-a prabusit la sol, la nord de Bagdad, in noiembrie 2006, iar armata americana l-a declarat mort dupa ce a prelevat mostre de ADN de pe resturi ale trupului sau neinsufletit, descoperite la fata locului citeva zile mai tirziu.
"Trupul neinsufletit al pilotului a fost ridicat de insurgenti de la locul unde s-a prabusit avionul, inainte ca fortele americane sa ajunga la fata locului", explica in comunicat Fortele Aeriene ale Statelor Unite.
"Este un act oribil si las faptul ca nu au acordat ramasitelor sale pamintesti respectul cuvenit unui luptator", continua textul.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii