Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ariel Sharon a fost declarat inapt pentru functia de premier

Guvernul israelian, reunit marti, intr-o sedinta speciala, l-a declarat pe Ariel Sharon inapt pentru pentru exercitarea functiei de premier si a suprimat interimatul in cazul lui Ehud Olmert, relateaza cotidianul Yediot Aharonot, in editia electronica.
Guvernul s-a reunit marti deoarece o intilnire ulterioara nu ar fi posibila din cauza apropierii Pastelui evreiesc, dar schimbarea de statut va intra in vigoare vineri. Actul este mai degraba simbolic si nu modifica atributiile lui Olmert, marcind insa sfirsitul mandatului lui Ariel Sharon.
Vineri va fi cea de-a 100-a zi de spitalizare in cazul lui Sharon, care, in aceste conditii, poate fi declarat inapt pentru a guverna tara. In acest interval de timp, procurorul general Menachem Mazuz s-a abtinut de la a-l declara pe Sharon inapt permanent, in timp ce Olmert a refuzat sa lucreze din biroul de premier, preferind Ministerul Comertului si Industriei.
Sharon a ocupat functia de premier timp de peste cinci ani, de cind l-a invins in alegerile din 2001 pe Ehud Barak, membru al Partidului Muncii. El a obtinut aceasta functie la scurt timp dupa inceperea celei de-a doua Intifada si a fost premier pe durata celei mai tulburi perioade din istoria Israelului.
Punctul culminant al mandatului lui Sharon l-a reprezentat retragerea din Fisia Gaza si din nordul Cisiordaniei, care a generat controverse atit in Parlament, cit si in rindul opiniei publice.
La sfirsitul anului 2005, Ariel Sharon a parasit Likud si a format un nou partid, Kadima, actualul cistigator al alegerilor legislative din Israel, care a obtinut insa mai putine voturi decit prevazusera sondajele de opinie.
Sharon a fost supus mai multor operatii chirurgicale in ultimele luni si va fi transferat la un centru de recuperare, in timp ce starea lui de sanatate este in continuare "grava dar stabila". Membrii familiei sale continua sa il viziteze si sint optimisti ca acesta va iesi din coma.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii