Mergi la conţinutul principal

Arhivele naţionale au portal de comunicare

Arhivele Naţionale dispun de un nou canal de comunicare (portal.arhivelenationale.ro) prin intermediul căruia persoanele fizice şi juridice au posibilitatea de a depune online solicitări sau cereri pentru eliberarea de extrase şi copii de pe documentele deţinute de instituţie. Mai mult, solicitanţii pot urmări şi verifica, tot online, stadiul de soluţionare. Prin intermediul portalului Arhivelor Naţionale se poate interacţiona cu structura centrală a instituţiei, precum şi cu structurile din judeţele Braşov, Cluj, Iaşi, Timiş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dolj, Galaţi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava şi Vâlcea. "De asemenea, persoanele juridice creatoare şi deţinătoare de documente au posibilitatea de a depune proiecte de nomenclatoare arhivistice sau inventare ale lucrărilor de selecţionare la structurile Arhivelor Naţionale (servicii/birouri judeţene) în a căror arie de competenţă se află", ne-a declarat Giani Oltianu, şeful Direcţiei Judeţene Brăila a Arhivelor Naţionale, adăugând că finanţarea la nivel naţional a fost asigurată prin accesarea fondurilor disponibile în cadrul FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională).
De precizat că pentru a putea utiliza portalul, cei interesaţi trebuie să se autentifice, mai întâi, prin crearea unui cont cu user-name şi parolă, în baza cărora se poate loga în sistemul informatic.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro