Mergi la conţinutul principal

Arhitectul-şef al municipiului vrea să fie primar

Arhitectul-şef al municipiului, Marian Ion, a anunţat că a decis să candideze la alegerile locale din 5 iunie, pentru fotoliul de primar, ca independent. Mai mult, pentru a evidenţia faptul că nu "este legat de posturi", acesta a demisionat din funcţia pe care a deţinut-o în ultimii 7 ani. Contactat de redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei", Ion a precizat că va mai rămâne pe poziţia de arhitect-şef încă 30 de zile, conform prevederilor legale. "Când o să se termine perioada de 30 de zile, în care sunt obligat să stau acolo, probabil că şeful de serviciu va primi o dispoziţie să mă înlocuiască. Bineînţeles, temporar, până la scoaterea la concurs pentru ocuparea poziţiei de către un nou arhitect-şef", a declarat Ion. Cât despre motivele care l-au îndemnat să intre în cursa pentru Primărie, Marian Ion a precizat că experienţa sa în administraţie, din ultimii şapte ani, reprezintă clar un atu şi că doar un astfel de om poate, din punctul său de vedere, să realizeze "lucruri care să însemne ceva mai mult pentru Brăila". Întrebat cine îl sprijină în acest demers, Ion a afirmat că atât persoane cunoscute din mediul de afaceri local, cât şi prieteni şi colegi. "Candidez exclusiv ca independent. Am lansat vorba că nu am bani să fac campanie electorală şi sper să fiu ajutat de cei care vor dori să susţină candidatura unui independent. Am câteva promisiuni din mai multe locuri, dar au vrut să vadă dacă, într-adevăr, sunt hotărât să fac pasul ăsta către Primărie, cerându-mi o dovadă că sunt decis în acest sens. Eu cred că dovada a venit prin demisia din 25 martie. Acum aştept şi răspunsul celor care au apucat să îmi promită. Sunt mai mult de zece, aşa că nu aş vrea să îi menţionez, mai ales că unii dintre ei chiar ar vrea să rămână în anonimat. Nu sunt din politică, dar din mediul de afaceri şi prieteni de-ai mei, chiar foşti colegi de liceu, colegi din Bucureşti, care au fost surprinşi de gestul meu şi au zis: «dacă pot să te ajut cu ceva, o fac cu mare plăcere»", a declarat sursa citată.

"Le-am spus din start că nu voi face decât să aplic legea"

Întrebat dacă nu i s-au cerut anumite favoruri viitoare ca urmare a sprijinului candidaturii, în special din rândul afaceriştilor brăileni, Marian Ion a declarat că nici nu vrea să audă de aşa ceva. "Le-am spus din start că nu voi face decât să aplic legea. Dacă vor pe cineva care să fie corect în Primărie, mă pot susţine. Dacă vor să facem înţelegeri, eu nu fac niciun fel de înţelegeri cu nimeni, în detrimentul oraşului Brăila. Aceasta este regula pe care le-am spus-o tuturor", a afirmat arhitectul-şef al municipiului. De asemenea, acesta a mai punctat că a început şi să strângă semnături pentru candidatură. "O să văd dacă pot să amplasez şi eu câteva corturi, să pot să strâng semnături inclusiv de pe stradă. Momentan, formularele le-am dat doar prietenilor. Ca independent am nevoie de semnăturile a 1% din numărul de votanţi. Acesta ar fi undeva la 185.000, din câte am înţeles, deci cred că în jur de 2.000 de semnături ar însemna numărul de care aş avea nevoie pentru orice, şi pentru consilier, şi pentru primar. E o luptă grea, dar fiecare are şansele lui şi cetăţenii vor fi cei care vor decide", a conchis Marian Ion.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro