Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Arestati pentru trafic de droguri

Patru insi din Braila care vindeau droguri in buricul tirgului, ca pe zarzavat, la colt de strada, si patru din Galati, care plasau "marfa" prin discoteci si cluburi, au fost capturati de politistii de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) si ar putea infunda puscaria 20 de ani. Anchetatorii sustin ca cei 8 suspecti nu faceau parte din vreo banda de tip mafiot, insa, tinind cont de faptul ca una dintre grupari vindea pastile vizavi de fostul magazin "Dunarea" - zona frecventata de lideri ai lumii interlope brailene, care dirijeaza si supravegheaza tot ce misca -, nu este exclus ca dealerii sa fie doar niste pioni de sacrificiu ai rechinilor.
Ieri, in cadrul unei conferinte de presa, comisarul Ionel Pasquale, seful BCCO Galati, ne-a declarat ca ancheta ce a condus la dezmembrarea celor doua grupari ce actionau in Braila si Galati a durat 4 luni: "In baza unor date si informatii din care reiesea faptul ca pe raza celor doua municipii actionau doua retele de traficanti de droguri, politistii de la BCCO, Serviciile de Combatere a Criminalitatii Organizate din Braila, respectiv Vrancea, cu sprijinul IPJ Braila si IPJ Galati, precum si a specialistilor de la Serviciul de Supravegheri Operative si Investigatii Galati, de la Serviciul de Informatii si Protectie Interna, sub coordonarea procurorilor din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Birourile Teritoriale Galati si Braila, au desfasurat pe parcursul a 4 luni activitati specifice de monitorizare a membrilor retelei, reusind penetrarea mediului infractional si documentarea activitatilor ilicite desfasurate de suspecti. Recent, s-a reusit prinderea in flagrant a doi suspecti, in timpul unei tranzactii, apoi au fost efectuate 15 perchezitii domiciliare - 9 in Galati si 6 in Braila -, fiind prinsi toti membrii: P. D., 29 ani, R.A.G., 22 ani, B.L.C., 26 ani, P.A.G, 17 ani, toti din Braila, si I.S., 23 ani, I.A.C., 17 ani, R.N., 26 ani si B.N., 27 ani, din Galati."
Cms. Pasquale ne-a precizat ca, in timpul perchezitiilor, in locuintele suspectilor au fost descoperite 110 pastile de Ecstasy - unele imprimate cu simbolul euro si altele sub forma de inimioare -, care au fost ridicate, in vederea confiscarii. De asemenea, pe parcursul anchetei, oamenii legii au reusit sa identifice 5 consumatori, care au fost indrumati sa urmeze tratamente de dezintoxicare. Singurul care a scapat de arestare preventiva a fost minorul brailean, restul fiind deja "cazati" in beciul Politiei, acuzati de trafic de droguri de mare risc, fapta pentru care ar putea incasa pedepse cu inchisoarea intre 10 si 20 de ani.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii