Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Arestat pentru tentativa de omor asupra unui copil de 4 ani

Locatar in "blocul groazei" din cartierul Hipodrom, Sandu Oae, in virsta de 36 de ani, a ajuns ieri dupa gratii, pe numele lui fiind emis mandat de arestare preventiva, pentru o perioada de 29 de zile. Asupra barbatului planeaza o acuzatie extrem de grava: tentativa de omor asupra unui copil de doar 4 anisori. Potrivit procurorului criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul de pe linga Tribunal - magistratul care coordoneaza ancheta -, luni, 3 aprilie 2006, Sandu Oae a palmuit-o pe minora Nicoleta Florentina N., fiica concubinei, dupa care a ridicat-o si a izbit-o de pardoseala de beton a garsonierei, provocindu-i leziuni grave, care i-au pus viata in primejdie. Daca victima va supravietui, va avea nevoie de 80 de zile de ingrijiri medicale. Motivul agresiunii? Barbatului i se facuse scirba, pentru ca, bolnav fiind, bietul copil vomase. Desi a ajuns dupa gratii, agresorul continua sa-si sustina nevinovatia.
Sandu Oae traieste de vreo sapte luni in concubinaj cu Mariana N., la blocul G13 din cartierul Hipodrom. Femeia are o fetita de 4 ani, Nicoleta Florentina, provenita dintr-o relatie anterioara. Familia nu are alta sursa de venit decit ajutorul social. Potrivit procurorului criminalist Mircea Ionescu, Oae este cunoscut printre vecini ca un personaj violent, mare impatimit al alcoolului. Mariana le-a povestit anchetatorilor ca barbatul obisnuia s-o bata - dovada vinataile pe care inca le are si acum pe fata. In ziua de luni, 3 aprilie 2006, barbatul a plecat in oras, in jurul orei 11.00 si s-a intors acasa pe la 15.00, ametit de bautura. Inghitise circa un litru de vin alb, la "Crama" din Hipodrom. Dupa ce-a injurat-o si a amenintat-o pe femeie cu bataia, agresorul i-a cerut de mincare. In acel moment, insa, fetita - care se uita la televizor - a vomat, "deranjindu-l" pe tatal vitreg. Fara sa banuiasca ce va urma, Mariana i-a scos copilului pantalonasii murdari si l-a dus linga chiuveta, ca sa-l spele. Atunci, Oae a chemat-o pe fetita la el, a prins-o si a inceput s-o loveasca cu palmele, haotic. Copila, plingind, a cazut in fund, in fata brutei cu chip de om. Ca si cum n-ar fi fost de ajuns, acesta a ridicat-o pe Nicoleta cu bratele si a trintit-o de pardoseala de beton a garsonierei. Din acel moment, victima a intrat in convulsii. Mama copilei n-a putut s-o ajute cu nimic, pentru ca Oae a luat-o la bataie, spunindu-i sa se calmeze, pentru ca "fata doar a lesinat". Venindu-si oarecum in fire, Sandu Oae a frectionat-o pe micuta cu otet, a incercat sa-i desclesteze gura, apoi, ingrozit (victimei ii curgea singe din nas, avea gura tumefiata, un ochi umflat si vinat etc.), a dus-o la Spitalul "Sf. Spiridon". Starea grava a copilei de doar patru ani i-a determinat pe medicii braileni sa o trimita la Neurochirurgie - Spitalul "Sf. Andrei" Galati, pentru a-i fi salvata viata. "Copilul este in coma, diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut, fisura de baza craniana, mina stinga fracturata, ochiul drept tumefiat, numeroase leziuni faciale, echimoze si escoriatii, leziuni care i-au pus viata in primejdie. Medicii galateni ii dadeau sanse minime de supravietuire" ne-a declarat, ieri, procurorul criminalist Mircea Ionescu, care s-a aratat impresionat de cazul micutei molestate de Sandu Oae. Audiat pe parcursul derularii cercetarilor, agresorul nu a recunoscut ca ar fi lovit-o pe copila. El a spus ca a incercat doar s-o "resusciteze", pentru ca se inecase cu voma, aplicindu-i doua palme peste ceafa. Ancheta se afla in plina desfasurare.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii