Mergi la conţinutul principal

Arestarea şoferului băut şi fără permis, care a lovit un pieton

* şoferul brăilean fusese pus sub control judiciar, însă s-a mutat în spatele gratiilor după ce procurorii au contestat măsura primei instanţe * la data de 16 noiembrie, magistraţii Tribunalului Brăila au dispus arestarea inculpatului E.I. * în weekend, brăileanul de 51 de ani conducea o autoutilitară pe strada Reşiţa şi a efectuat manevra de mers înapoi, moment în care a accidentat un pieton * şoferul era băut şi nu avea permis * acesta a fost reţinut, însă la prima instanţă reuşise să scape de arest

 

Şoferul care s-a urcat băut şi fără permis la volan, ba chiar a lovit un pieton cu maşina, a ajuns în spatele gratiilor. Procurorii au contestat măsura primei instanţe, care îl pusese sub control judiciar pe şoferul certat cu legea. La data de 16 noiembrie, magistraţii Tribunalului Brăila au dispus arestarea inculpatului E.I. În week-end, brăileanul de 51 de ani conducea o autoutilitară pe strada Reşiţa şi a efectuat manevra de mers înapoi, moment în care a accidentat un pieton. Şoferul era băut şi nu avea permis. Acesta a fost reţinut, însă la prima instanţă reuşise să scape de arest, dar între timp situaţia s-a schimbat. “Desfiinţează hotărârea. Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila împotriva încheierii de şedinţa din data de 14.11.2021, pronunţată de Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Brăila. Desfiinţează încheierea din data de 14.11.2021, iar în rejudecare: Dispune arestarea preventivă a inculpatului E. I. cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană a cărui drept de conducere a fost suspendat şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. Definitivă”, este soluţia de la Tribunalul Brăila.

În comunicatul transmis de procurori, se arată că, la data de 14 noiembrie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat luarea măsurii arestării preventive faţă de o persoană, aflată în stare de reţinere, cercetată în calitate de inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, fapte prevăzute de Cod penal.

Potrivit procurorului, din probele administrate până la acest moment, în sarcina inculpatului s-a reţinut faptul că, la data de 13 noiembrie, în jurul orei 15.57, pe o stradă din municipiul Brăila, inculpatul a condus o autoutilitară în timp ce se afla sub influenţa alcoolului (2, 23 grame/la mie) şi avea dreptul de a conduce suspendat în urma unei infracţiuni la regimul rutier din data de 22 decembrie 2020, împrejurare în care a vătămat corporal o persoană.

Propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila a fost respinsă, ulterior procurorii formulând contestaţie în cauză. “Respinge cererea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul E. I. şi ia faţă de acesta măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile începând cu 14.11.2021 . Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. Desemnează ca organ de supraveghere a inculpatului Poliţia Municipiului Brăila. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare”, era soluţia pronunţată la Judecătoria Brăila în şedinţa din 14 noiembrie.

Procurorii au avut câştig de cauză la instanţa superioară, astfel că şoferul va sta la arest, după cum se arată în soluţia postată ieri pe site-ul Tribunalului Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro