Mergi la conţinutul principal

Arest la domiciliu pentru un acuzat de trafic de droguri de mare risc

* zilele trecute, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Brăila au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc * dus în fața magistraților Tribunalului Brăila, inculpatul M.L.C. a avut noroc, măsura arestului preventiv fiind respinsă și înlocuită cu arest la domiciliu * inculpatul are unele obligații impuse

 

Un traficant de droguri a scăpat ca prin minune de arestul preventiv. Deși procurorii DIICOT au propus trimiterea în spatele gratiilor a inculpatului M.L.C., totuși instanța a respins cererea și a dispus o măsură mai ușoară, respectiv arestul la domiciliu. În urma unei solicitări transmise către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) ni s-a comunicat faptul că, la începutul acestei luni, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Brăila au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc. “În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 14 iulie – 19 august, inculpatul a desfășurat activități de cumpărare, deținere, vânzare a unor droguri de mare risc, fiind identificate patru acte materiale. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au transmis reprezentanții Biroului de Informare și Relații Publice din cadrul DIICOT. Nu s-au transmis mai multe informații cu privire la modul în care acționa traficantul de droguri, unde își vindea marfa și cum a fost prins de procurorii DIICOT.

Totuși, Tribunalul Brăila nu a dispus arestarea preventivă a inculpatului și a respins propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila de arestare preventivă. “În baza art. 227 alin. (2) Cod proc. Penală (...), ia măsura arestului la domiciliu față de inculpatul M. L. C. cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată, prevăzută de art. 2 alin. (2) din Legea nr. 143/2000 (republicată) cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 02.10.2021 până la data de 31.10.2021, inclusiv”, este soluția dispusă de instanță.

După cum au decis magistrații, pe durata măsurii arestului la domiciliu, i se impune inculpatului obligația de a nu părăsi imobilul din municipiul Brăila fără permisiunea judecătorului de drepturi și libertăți. Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligații: să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice direct sau indirect cu martorii. Inculpatul M. L. C. poate părăsi domiciliul pentru a se prezenta în fața organelor judiciare, la chemarea acestora. Supravegherea respectării de către inculpat a obligațiilor ce-i revin pe durata arestului la domiciliu va fi realizată de Inspectoratul de Poliție Județean Brăila – Biroul Supravegheri Judiciare.

Instanța a atras atenția inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor ce-i revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu