Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aproximativ 600 de persoane arestate la Istanbul

Cel putin 600 de manifestanti, dintre care mai multi lideri de sindicat, au fost retinuti, iar o persoana a fost grav ranita marti, la Istanbul, in cursul unor manifestatii organizate cu ocazia zilei de 1 mai, au anuntat organizatorii si autoritatile locale, citate de AFP.
Guvernatorul celui mai mare oras turc, Muammer Guler, a declarat ca "peste 580 de manifestanti au fost retinuti" de catre fortele de ordine in piata centrala Taksim, unde protestele sint interzise de catre autoritatile locale. Printre cei retinuti se numara mai multi membri ai unor organizatii ilegale, a adaugat oficialul turc.
Politia a confiscat cocktailuri Molotov, arme de foc si bile de otel, a tras focuri in aer si s-a confruntat cu grupuri de manifestanti in mai multe cartiere de pe malul european al orasului Istanbul, potrivit presei locale.
In cartierul Harbiye, situat in apropiere de piata Taksim, politistii au tras mai multe salve de avertisment pentru a dispersa un grup de manifestati care aruncau cu pietre si voiau sa forteze trecerea, potrivit agentiei Anatolia.
In cartierul Okmeydani, unde grupari kurde si de extrema stinga sfideaza in mod periodic politia, circa 2.000 de politisti au infruntat un numar echivalent de manifestanti timp de o ora.
Protestatarii, inarmati cu bastoane si pietre au inaltat baricade, dupa care au fost dispersati cu grenade lacrimogene si tunuri de apa.
Guler a ordonat, luni, inchiderea celor 41 de scoli dintr-un cartier aflat in apropierea pietei Taksim din motive de securitate.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii