Mergi la conţinutul principal

Aproximativ 28.000 de braileni vor beneficia de majorarea pensiilor

Majorarea pensiilor pentru persoanele care au avut stagii de cotizare inainte de 1963 incepe la 1 iulie a.c. Potrivit datelor furnizate de Casa Judeteana de Pensii, vor beneficia de aceasta masura 27.505 braileni.
Precizam ca majoritatea persoanelor care au lucrat inainte de 1963 nu puteau dovedi salariul obtinut in acea perioada. Neregulile au fost sesizate pe parcursul recalcularii realizate conform H.G. nr. 1550/2004, cind s-a constatat ca un numar insemnat de pensionari nu au inregistrate in carnetele de munca salariile de care au beneficiat in perioadele anterioare anului 1963. Imposibilitatea dovedirii acestor salarii este consecinta legislatiei din acea perioada dar si urmarea faptului ca s-au inchis multe unitati si, in unele cazuri, arhivele au fost distruse. Astfel, a fost modificat cadrul juridic existent si a fost utilizat un alt algoritm de calcul. "Operatiunea de recalculare se efectueaza din oficiu, astfel incit nu este nevoie ca pensionarii sa se deplaseze la sediul institutiei noastre. Daca au adeverinte le pot depune la noi. Avind in vedere volumul foarte mare de dosare care vor intra in acest proces de recalculare facem precizarea ca expedierea deciziilor se va face in mod esalonat. Indiferent de data emiterii, respectiv a primirii deciziei, drepturile recalculate se vor acorda retroactiv, acolo unde este cazul, incepind cu luna iulie 2007. In procesul de recalculare conform OUG nr. 19/2007, la nivelul judetului Braila, au intrat in verificari 29.887 dosare de pensii, dar numai 27.505 vor beneficia de majorare, pentru restul cuantumul raminind acelasi. Cresterea medie a valorii pensiei va fi de 7% incepind cu luna iulie 2007", ne-a declarat Stefan Sinpetru, director executiv al CJP Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu