Mergi la conţinutul principal

Aproximativ 1.500 de braileni si-au gasit o slujba prin AJOFM

Prin Programul de ocupare a fortei de munca, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila a incadrat in primul trimestru al anului 2007, 1.537 solicitanti de loc de munca.
Persoanele au dobindit statutul de persoana ocupata ca urmare a includerii acestora in programe de masuri active.
Acestia au beneficiat de servicii de mediere, de informare si consiliere profesionala. De asemenea, au fost subventionate cheltuielile cu forta de munca pentru ocuparea temporara in activitati de dezvoltare locala, insemnind lucrari publice de interes comunitar. S-au alocat bani pentru somerii care se incadreaza inainte de expirarea perioadei, pentru care primesc indemnizatie de somaj, si s-au acordat prime de incadrare. AJOFM a stimulat financiar si angajatorii care incadreaza persoane de peste 45 de ani sau somerii care sint parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale si agentii economici care incadreaza absolventii din 2006 ai unitatilor de invatamint.
In ceea ce priveste cursurile de calificare, initiere si perfectionare au beneficiat de aceste servicii 430 de persoane, cele mai multe fiind din mediul rural. Ocupatiile pentru care s-au organizat aceste cursuri au fost: piscicultor, lucrator in cresterea animalelor, agricultor in culturi vegetale (pentru 308 persoane), carmangier, transator, zidar, pietrar, tencuitor (pentru 84 de someri), lucrator in constructii si in cresterea animalelor (pentru 38 de persoane aflate in detentie). "Programul de ocupare a fortei de munca in primul trimestru al anului 2007 a vizat si ocuparea unor persoane care au acces mai greu pe piata muncii. Este vorba despre someri de lunga durata, persoane de etnie roma, absolventi de 18 ani postinstitutionalizati. Toate masurile active implementate in primul trimestru al anului 2007 au fost sustinute financiar din bugetul asigurarilor pentru somaj", se precizeaza intr-un comunicat al AJOFM Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro