Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aproape sa isi omoare fratele, intr-o criza de nebunie

Autor al unei agresiuni petrecute in luna septembrie, intr-o locuinta din cartierul Nedelcu P. Chercea, Sandel Vasile, in virsta de 53 de ani, individ diagnosticat cu grave afectiuni psihice - pensionat pe caz de boala -, a fost cercetat in stare de libertate si trimis in judecata, pentru tentativa la infractiunea de omor calificat (art. 20-174-175 Cod Penal). Vasile a fost cit pe ce sa-si omoare fratele, hacuindu-l cu un cutit de bucatarie, victima avind nevoie de 18 zile de ingrijiri medicale.
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, inculpatul locuieste impreuna cu fratele sau Ionel si cu mama, Lina, pe strada Codrului (aproape de Complexul Fanarie). Inainte de incidentul din ziua de 28 septembrie 2007, intre membrii familiei Vasile exista deja o stare conflictuala, din pricina consumului de alcool si a modului in care fiecare cheltuia banii. In ziua cu pricina, pe la ora 19.00, fiind sub influenta alcoolului, Ionel Vasile a intrat in camera lui Sandel care, de asemenea, era ametit de bautura. Partea vatamata afirma ca venise sa-i ceara un pachet de tigari, inculpatul le-a spus anchetatorilor ca, de fapt, aceasta a dat buzna in camera, l-a injurat si apoi l-a lovit cu o coada de toporisca peste burta. Mama celor doi a afirmat ca, pe la 19.30, a auzit galagie in camera lui Sandel Vasile. Si-a dat seama ca "fiii iar se cearta" si s-a dus sa-i potoleasca. N-a fost chip, asa ca i-a lasat in plata Domnului. In acel moment, fratii se injurau si se loveau reciproc.
La un moment dat, scos din sarite, inculpatul a luat un cutit de bucatarie de pe masa si, "in mod haotic", precizeaza procurorul Ionescu, i-a aplicat lui Ionel mai multe lovituri, zona vizata fiind bratele si antebratele. La, urma, l-a injunghiat o data si in spate. "Invinuitul si-a dat seama ca l-a taiat grav, intrucit a vazut cum tisnea singele din brate si antebrate (...) Partea vatamata a reusit sa scape, fugind din incapere si strigind dupa ajutor: “Aoleu mama, mama, ma omoara tilharul!” Mama a iesit din camera ei si l-a vazut pe Ionel injunghiat la bratul drept si murdar de singe, prabusindu-se pe partea betonata din fata casei", precizeaza reprezentantul acuzarii. Speriat de ceea ce-a facut, agresorul a iesit atunci in strada, cerind ajutor, dupa care a mers la "Fanarie" si a chemat ambulanta. La scurt timp, a fost luat de politie, chiar de pe strada. Din pricina ca a pierdut mult singe - fiindu-i sectionata artera humerala dreapta - partea vatamata a intrat in soc hemoragic, fiind la un pas de moarte. Ionel Vasile a fost, insa, salvat de catre chirurgii de la Spitalul de Urgenta. Oamenii legii precizeaza ca, desi sufera de afectiuni psihice, autorul tentativei de omor "are discernamintul pastrat".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii