Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aproape 7.200 ha afectate de baltiri din infiltratii

Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Braila a transmis, in data de 25 aprilie, catre Ministerul Agriculturii, ultimele estimari privind suprafetele calamitate si pagubele produse ca urmare a infiltratiilor prin digurile de protectie amplasate pe teritoriul judetului Braila. Raportul arata ca in ultimele trei saptamini au fost afectate de baltiri 7.169 ha, majoritatea situate in Insula Mare a Brailei. Au fost insa afectate si suprafete mici din apropierea fluviului, situate pe razele comunelor Vadeni, Gropeni, Chiscani. Situatia pe culturi arata ca au fost calamitate 1.702 ha griu, 304 ha orz, 2.078 ha rapita si 3.085 ha ogoare. Valoarea estimata a pagubelor se ridica la 25, 5 miliarde de lei.
Ultimul raport al specialistilor braileni transmis Ministerului arata si ca, numai in ultimele zile, baltirile au afectat in judetul nostru 877 ha, valoarea pagubelor estimate depasind 4 miliarde de lei.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii