Mergi la conţinutul principal

Aproape 700.000 de studenti incep, miine, cursurile universitare

Aproape 700.000 de studenti si peste 28.000 de cadre didactice din invatamintul de stat si privat incep cursurile miercuri, la nivel national existind 56 de universitati de stat, 28 particulare acreditate si cinci in proces de acreditare, dar si 28 de institutii particulare autorizate provizoriu.
Potrivit statisticilor Ministerului Educatiei, Guvernul a aprobat, prin cifra de scolarizare, 62.000 de locuri la licenta, 34.871 la master (ante-Bologna si Bologna) si trei mii la doctorat, forma de zi.
Numarul total de studenti estimat in invatamintul de stat si privat, cursuri de zi, este de aproximativ 700.000.
In Romania functioneaza 56 de universitati de stat, din care 49 civile si sapte militare, 28 de universitati particulare acreditate si cinci aflate in proces de acreditare. De asemenea, exista 28 de universitati particulare autorizate provizoriu.
In invatamintul universitar de stat lucreaza 24.728 de cadre didactice, iar in cel privat acreditat sint 3.330 de cadre didactice.
Si in acest an, la 1 octombrie, ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, va deschide anul universitar la Iasi. Evenimentul se va desfasura in Aula Bibliotecii Centrale Universitare, in prezenta reprezentantilor comunitatii academice iesene, dar si a reprezentantilor autoritatii locale.
Festivitatea de deschidere a anului universitar va debuta la ora 9.00, cu inaugurarea Bibliotecii Centrale Universitare si cu o vizita a cladirii care, de la 1 octombrie, isi va redeschide portile atit pentru studentii ieseni, cit si pentru locuitorii Iasiului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu