Mergi la conţinutul principal

Aproape 386 milioane lei, colecta Brăilei pentru bugetul general de stat

• suma reprezintă încasările Fiscului local de la contribuabilii brăileni, aferente primului semestru din acest an • în aceeaşi perioadă a anului trecut instituţia a virat la bugetul general consolidat aproape 352,2 milioane lei

 

Încasări în creştere de la Brăila pentru bugetul general consolidat (BGC). În primele 6 luni din acest an, Fiscul brăilean a colectat şi virat de la contribuabilii locali aproape 385,9 milioane lei, sumă în creştere cu aproape 10 procente comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când se discuta doar despre circa 352.2 milioane lei.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Brăila a precizat că din cele aproape 386 milioane lei din primul semestru al anului în curs, aproximativ 24,4 milioane lei au reprezentat impozit pe profit, 85,5 milioane lei - impozit pe venit, TVA – 38,48 milioane lei, accize – 10 milioane lei, alte venituri – 23,1 milioane lei (în total 171,5 milioane lei virate la bugetul de stat - componentă a BGC), la care se adaugă controbuţiile la fondurile speciale, adică asigurări sociale de stat – 137,668 milioane lei, asigurări sociale de sănătate –  71,35 milioane lei şi asigurări pentru şomaj – 6,38 milioane lei.

Din datele prezentate, reiese faptul că încasările la bugetul de stat reprezintă principala sursă a BGC cu peste 40% din totalul încasărilor la bugetul general consolidat, urmate de încasările la bugetul asigurărilor sociale de stat cu peste 35% din total. “În primul semestru din acest au fost efectuate de către echipele de control din cadrul structurii de inspecţie fiscală un număr de 291 acţiuni, în urma cărora a fost stabilită suplimentar suma de 38,677 milioane lei, fiind aplicate un numar de 133 amenzi contravenţionale cu o valoare de 248.410 lei”, se arată în raportul de activitate al AJFP Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro