Mergi la conţinutul principal

Aproape 30 de brazi de Crăciun şi peste două tone de cetină, confiscate de poliţişti

Sărbătoarea Crăciunului bate la uşă, iar poliţiştii i-au luat la întrebări pe vânzătorii de brazi. S-au dat amenzi de aproape 3.000 lei.
În această perioadă, poliţiştii acţionează, la nivel naţional, pentru protejarea drepturilor şi intereselor comerciale ale cetăţenilor prin verificarea legalităţii activităţilor comerciale desfăşurate cu produse specifice sărbătorilor de iarnă. Astfel, în cursul zilei de miercuri, poliţişti de ordine publică şi de investigare a criminalităţii economice au desfăşurat 11 acţiuni şi controale pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori şi de pomi de Crăciun. S-a verificat legalitatea transporturilor materialelor lemnoase şi comercializării pomilor de Crăciun în pieţe, târguri şi oboare.
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat opt sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.600 lei.
"Poliţiştii au ridicat, în vederea confiscării, 27 de pomi de Crăciun, în valoare de 1.350 lei, 2.017 kilograme de cetină, în valoare de 10.085 lei, şi 20 de coroniţe de brad", a precizat ag. şef adj. Camelia Bucur din cadrul Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Poliţiştii l-au depistat, în Piaţa Concordia din municipiu, pe un bărbat de 41 de ani, din Brăila, care, în calitate de întreprinzător persoană fizică autorizată, a oferit spre vânzare cantitatea de 2.000 kg de cetină. Persoana în cauză nu avea aviz de însoţire a mărfii, eliberat pentru transportul acesteia de la locul iniţial de depozitare la cel de vânzare. Brăileanul a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 12/1990, republicată, iar pentru întreaga cantitate de cetină s-a dispus măsura complementară a confiscării. Aceasta a fost ridicată şi predată reprezentanţilor Ocolului silvic.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro