Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aproape 25% dintre pensionari nu vor simti indexarea din aceasta luna

Indexarea valorii punctului de pensie din aceasta luna i-a facut fericiti pe 75,35% dintre pensionarii braileni care, de luna viitoare, vor primi mai multi bani. Nu toti dintre ei vor inregistra o crestere a cuantumului pensiei cu 5%, cu cit a fost indexata valoarea punctului, ci si cu procente mai mici. Diferenta e data de punctajul obtinut de fiecare pensionar in urma evaluarii in vederea recalcularii pensiilor, care la unii a fost mai mic fata de cel aflat in plata.
Astfel, din totalul de 79.573 de dosare de pensii aflate in plata, din bugetul de asigurari sociale, in luna august, 48.206 (60,60%) au inregistrat cresteri de 5% si 11.730 (14,75%) de sub 5%. Diferenta, de aproape 25%, este data de pensionarii care nu au primit nici un leu in plus.
Indexarea din aceasta luna a determinat cresterea valorii punctului de pensie de la 323,1 lei, la 339,3 lei. Aceasta este cea de-a doua indexare din acest an, prima fiind aplicata in luna ianuarie, in procent de 9,3. "Pensionarii ale caror drepturi au fost stabilite conform legislatiei actuale (Legea 19/2000) au beneficiat de ambele indexari. In privinta pensionarilor carora drepturile le-au fost stabilite conform legislatiei anterioare, facem precizarea ca dosarele au intrat in procesul de recalculare si indexarile s-au aplicat sau nu, in functie de rezultatul pe care l-a obtinut fiecare. Practic, legislatia actuala a schimbat filosofia de calcul a pensiilor, de la munca, la valoarea muncii", ne-a precizat Sorin Enache, director executiv al Casei Judetene de Pensii Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii