Mergi la conţinutul principal

Aproape 1.600 elevi brăileni s-au înscris la BAC

* sunt 1.427 absolvenți din promoția curentă și 166  candidați din promoțiile anterioare * probele de competențe încep astăzi, luni, 6 iunie, iar cele scrise pe 20 iunie

 

Examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022, se apropie, iar în urma înscrierilor circa 1.600 absolvenți de liceu sunt așteptați să susțină probele. Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila, din promoția curentă s-au înscris la examen 1.427 candidați, iar din promoțiile anterioare 166 candidați.

Examenul de bacalaureat se va desfășura în cinci centre de examinare, după cum urmează: Colegiul Național “Nicolae Bălcescu”, Colegiul Național “Gh. M. Murgoci”, Colegiul Național Pedagogic “D. P. Perpessicius”, Liceul cu Program Sportiv Brăila și Liceul Tehnologic “Grigore Moisil” Brăila.

Potrivit calendarului oficial, Bacalaureatul va începe cu probele de competențe. Mai întâi va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală - 6 - 8 iunie, apoi evaluarea competențelor digitale – 8 - 10 iunie, iar în final evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională - 14 - 16 iunie.

 

 

În ceea ce privește probele scrise, calendarul este următorul: 20 iunie - Limba și literatura română, 21 iunie - proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), 22 iunie - proba la alegere a profilului și specializării.

Precizăm că probele de evaluare a competențelor într-o limbă străină și competențelor digitale au putut fi echivalate de către elevii care dețin certificate cu recunoaștere internațională. De asemenea, și probele scrise au putut fi echivalate cu nota 10 de către elevii care au obținut premii la olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute de Ministerul Educației.

Absolvenții de liceu vor afla primele rezultate la Bacalaureat pe 27 iunie. Tot atunci, în intervalul orar 12.00 - 18.00, candidații nemulțumiți de note pot depune contestații. Lucrările vor fi reevaluate între 28 și 30 iunie, urmând ca pe 1 iulie să se afișeze rezultatele finale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro