Mergi la conţinutul principal

Aproape 120 de îmbolnăviri în ultimele 3 zile. DSP Brăila şi Medicina Legală, “gripate” de COVID

* în perioada 10-12 octombrie, 116 noi cazuri de infecţii cu noul coronavirus au fost raportate * s-au înregistrat şi 5 decese, din care unul în municipiul Brăila, unul în Valea Cânepii, unul în Movila Miresii şi două în rândul unor pacienţi din alte judeţe care au fost aduşi la Brăila * focarul de la DSP Brăila a ajuns la 7 persoane diagnosticate cu Covid-19, iar un alt focar a fost descoperit la Medicină Legală, cinci angajaţi fiind confirmaţi pozitiv * şi managerul de la Ambulanţa brăileană se numără printre cei infectaţi cu noul coronavirus

 

 

 

Weekendul care tocmai s-a încheiat a adus o creştere a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Vorbim de aproape 120 de cazuri de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, conform raportărilor transmise de autorităţi, iar printre cei afectaţi se numără angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Brăila şi Serviciului de Medicină Legală (SML) Brăila, la acesta din urmă fiind vorba de un focar.

La DSP Brăila, numărul celor afectaţi de noul coronavirus a ajuns la 7. Reamintim că primele cazuri au fost descoperite la începutul acestei luni, atunci când trei angajaţi ai instituţiei, doi asistenţi şi un angajat din rândul personalului TESA, au fost depistaţi pozitiv. La câteva zile au apărut două noi cazuri, iar vineri şi directorul Gabriel Ciochină a fost confirmat cu virusul SARS-CoV-2. Al şaptelea caz a fost confirmat recent. Medicul epidemiolog al DSP Brăila, dr. Andreea Stoica, ne-a declarat că s-a făcut dezinfecţia instituţiei şi s-a dispus carantinarea contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate.

La Medicină Legală a apărut un nou focar, cinci angajaţi fiind confirmaţi pozitiv cu virusul SARS - COV 2 şi sunt izolaţi la domiciliu. Pe lista celor infectaţi este chiar şefa instituţiei, medicul legist Gina Ilie, plus un alt medic, doi brancardieri şi femeia de serviciu. Dr. Ilie a spus că toţi cei cinci angajaţi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus sunt asimptomatici. Se pare că totul ar fi pornit de la un brancardier care, lunea trecută, a prezentat simptome, urmând apoi un al doilea brancardier infectat. ”Noi suntem asimptomatici, însă se mai fac teste, urmează să vedem rezultatele. Un brancardier a avut simptome, apoi altul, miercuri ne-am testat şi noi, medicii, dr. Crassas are testul negativ, însă eu şi dr. Colea am ieşit pozitiv. Noi am purtat tot timpul masca, cu publicul programul a fost restrâns. Totuşi al doilea brancardier a avut alte simptome, nu ne-am gândit că ar putea fi infectat cu coronavirus. Probabil am intrat şi noi în contact cu brancardierii. Sperăm să nu mai apară alte cazuri. Acivitatea continuă la Serviciul de Medicină Legală, însă se desfăşoară în condiţii dificile”, ne-a declarat dr. Gina Ilie. La fel ca în cazul focarului de la DSP Brăila, toţi contacţii direcţi ai celor infectaţi au intrat în carantină.

În ceea ce priveşte Serviciul de Ambulanţă Judeţean Brăila, o singură persoană a fost depistată, duminică, cu noul coronavirus. Este vorba despre managerul instituţiei, dr. Viorica Iuga. Conform anchetei epidemiologice, reprezentanţii DSP Brăila ne-au declarat că aceasta a contactat virusul prin transmitere comunitară şi nu de la muncă, managerul SAJ Brăila fiind în concediu săptămâna trecută. Prin urmare, nu s-au impus măsuri de carantină sau izolare pentru restul angajaţilor de la Ambulanţă.

 

116 cazuri şi 5 decese, bilanţul ultimelor 3 zile

 

Aşa cum au transmis autorităţile sâmbătă, 10 octombrie, 43 de noi cazuri au fost înregistrate, la care se adaugă un deces în rândul unui pacient din Călăraşi, transferat la Brăila. Duminică, 11 octombrie, au fost raportate şi mai multe cazuri de infecţii cu virusul SARS-CoV-2. Vorbim despre 54 de cazuri, dar şi alte două decese care s-au înregistrat în rândul unei persoane din Movila Miresii şi a unui pacient din judeţul Tulcea (transferat la Brăila).

Ieri, 12 octombrie, numărul îmbolnăvirilor a scăzut, doar 19 cazuri noi fiind raportate. Au fost însă înregistrate încă două decese, unul la un pacient din municipiul Brăila şi altul la un brăilean din Valea Cânepii.

În total, de la începutul pandemiei şi până acum, 2.833 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus în judeţul Brăila. Precizăm că din acest număr, 136 cazuri sunt pacienţi din alte judeţe aduşi la Brăila. De asemenea, de la începutul pandemiei s-au înregistrat 123 decese. Conform autorităţilor, ieri, 197 de persoane se aflau în carantină la domiciliu, iar alte 74 în izolare la domiciliu. În secţiile Covid-19 ale spitalelor din Brăila se aflau internaţi 249 de pacienţi.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro