Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aproape 100 tone de alimente au fost impartite locuitorilor din focarele de gripa aviara

Prefectul judetului, Nicolae Mitroi, a anuntat, ieri, ca actiunea de distribuire a alimentelor acordate ca ajutor umanitar satenilor din localitatile brailene confirmate ca focare de gripa aviara s-a finalizat, joi. Alimentele au fost distribuite in Scarlatesti, Dudescu, Bumbacari, Ciocile si Zavoaia, cite 2 litri sau 2 kg din fiecare produs, pentru fiecare membru al familiilor ale caror pasari au fost ucise si incinerate. Deoarece la momentul aprobarii acestor ajutoare in Tataru si Chichinetu gripa aviara nu se manifestase, cele doua localitati vor face obiectul unui alt transport care, deocamdata, nu se stie daca va sosi pina de Anul Nou. "Joi am terminat de distribuit tot ce primisem de la rezerva de stat, in toate localitatile cu gripa aviara, mai putin Tataru si Chichinetu, ele nu erau cuprinse pe lista. Ne-au ramas niste conserve, le-am depozitat in depozitele noastre si le vom distribui cind vom primi si transportul pentru aceste doua sate. Deocamdata nu stim daca pentru ei ajutoarele vor sosi pina in Anul Nou", a precizat Nicolae Mitroi.
Precizam ca Executivul a aprobat, la inceputul acestei luni, acordarea de ajutoare umanitare constind in alimente locuitorilor din primele 5 localitati brailene confirmate ca focare de gripa aviara. Este vorba despre 100 tone de zahar, ulei, malai, faina, orez, paste fainoase, pate de ficat si conserve de carne, scoase din rezerva de stat. Ajutoarele nu afecteaza acordarea despagubirilor in bani. Ajutoare similare au fost aprobate si judetul Tulcea, pe total, pentru cele doua judete, produsele alimentare valorind 750.000 RON (7,5 miliarde de lei). Concret, ajutoarele constau in: 13.280 kg zahar tos, 13.294 litri ulei, 13.294 kg orez, 14.834 kg paste fainoase, 13.293,7 kg conserve de carne, 13.294 kg pate de ficat, 184.235 kg faina, 204.970 kg malai.
Cheltuielile legate de ambalarea si transportul produselor au fost suportate de catre Administratia Nationala a Rezervelor de Stat.
Schimbarea, sub orice forma, a destinatiei produselor acordate ca
ajutor din rezervele de stat este interzisa si atrage raspunderea
civila, administrativa, disciplinara sau penala, dupa caz.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii