Mergi la conţinutul principal

Aplicaţie militară de amploare în poligonul Vărsătura

Portul Militar Brăila va găzdui, vineri, 15 mai, un amplu exerciţiu, în cadrul căruia se va asigura trecerea peste fluviul Dunărea a mai multor tancuri, transportoare blindate şi camioane. Traversarea fluviului va fi asigurată de mijloacele specifice aflate în dotarea Brigăzii 10 Geniu - bacuri de mare capacitate, ceamuri, pod plutitor, portiţă de trecere. Exerciţiul se anunţă a fi unul spectaculos, de o mare complexitate tehnică.
Brigada 1 Mecanizată "Argedava" se deplasează, în perioada 11 - 18 mai, cu structuri din Batalionul 2 Infanterie "Călugăreni", Batalionul 114 Tancuri "Petru Cercel, Compania de Cercetare şi Compania Geniu, către poligonul Babadag din judeţul Tulcea. Acolo va participa la exerciţiul multinaţional "Black Sea Rotation Force 15".
Pe 15 mai, va avea loc exerciţiul din poligonul Vărsătura, în cadrul căruia tehnica din dotarea Brigăzii 1 Mecanizate "Argedava" va fi trecută peste fluviul Dunărea, de către structurile din cadrul Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos" - Batalionul Nave Treceri Fluviale şi Batalionul 72 Geniu "Matei Basarab". Exerciţiul are ca nume de cod "Platinum Eagle" (Vulturul de platină n.n.).

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro