Mergi la conţinutul principal

APIA verifica cererile de sprijin pentru sectorul zootehnic

Functionarii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Braila fac in aceasta perioada verificari in ceea ce priveste neconcordantele semnalate in urma analizarii cererilor din partea fermierilor care au solicitat sprijinul financiar in sectorul zootehnic aferent anului 2008. Asa cum reiese dintr-o statistica in institutiei, in urma verificarilor administrative de pina acum, din numarul total de cereri au fost aprobate 77%, iar numarul total de animale eligibile reprezinta 69% din efectivul total pentru care s-a solicitat prima. Pentru diferenta pina la 100% lucrurile se vor lamuri in masura rezolvarii neconcordantelor constatate din primele verificari. Concret, din datele prezentate de catre APIA Braila rezulta ca, pina la aceasta data, pentru un numar de 2.611 crescatori au fost acceptate pentru plata 19.398 capete de bovine."APIA Braila face apel la persoanele care primesc instiintari scrise referitoare la cererile de sprijin pentru sectorul zootehnic sa se prezinte cit de repede posibil in vederea rezolvarii problemelor pentru a putea primi banii", se arata in apelul institutiei catre benefiicarii primei la bovine.
Referitor la prima pentru ovine/caprine, in prezent, functionarii APIA verifica inregistrarea animalelor pentru care s-a solicitat prima in Registrul National al Exploatatiilor, una dintre cerintele impuse pentru ca fermierii sa poata beneficia de acest prijin financiar. In acelasi material de presa, APIA precizeaza ca, in ambele cazuri, platile se vor face in doua transe, prima fiind virata direct in conturile bancare ale beneficiarilor dupa aparitia actului normativ prin care este stabilit cuantumul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu