Mergi la conţinutul principal

APIA Brăila: depuneţi cererile de subvenţie pentru zonele defavorizate!

APIA Brăila reaminteşte crescătorilor de vaci de lapte, bivoliţe de lapte şi taurine de carne, din zonele defavorizate pe raza judeţului nostru, că mai au la dispoziţie doar câteva săptămâni pentru a depune cererile pentru ajutorul specific. Mai precis, termenul final de depunere a cererilor expiră la 21 septembrie 2012.
"Având în vedere timpul rămas până la termenul limită de depunere a cererilor - 21 septembrie 2012 şi numărul mic de cereri depuse până la această dată, facem apel la beneficiarii acestui tip de sprijin să se prezinte la APIA Centrul Judeţean Brăila pentru depunerea cererilor de sprijin, spre a evita aglomeraţia din ultimele zile de depunere. Se constată la fiecare tip de sprijin derulat prin instituţia noastră această tendinţă de a lăsa pe ultimele zile depunerea cererilor, ceea ce nu este bine", ne-a declarat Daniela Militaru, directorul excutiv al APIA Brăila. Potrivit sursei citate, cele mai recente date privind depunerea de cereri pentru acest tip de sprijin arată că APIA a primit până acum numai 367 cereri de solicitare a sprijinului pentru vacile de lapte din zone defavorizate, reprezentând doar 24% din totalul potenţialilor solicitanţi de sprijin. Nicio cerere pentru bivoliţe de lapte ori pentru taurine de carne.
Sprijinul se acordă pentru minim două şi maxim 15 vaci de lapte pe beneficiar, maxim 50 de bivoliţe de lapte, respectiv maxim 90 de taurine/tineret/metişi din rase de carne.
În funcţie de numărul de solicitări şi de animale eligibile la plată, valoarea sprijinului va fi de maxim 250 euro/vacă de lapte, maxim 187,5 euro/bivoliţă şi cel mult 300 euro/taurină de carne.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro