Mergi la conţinutul principal

API Braila va angaja circa 100 de specialisti

Saptamina aceasta, ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat ca una din prioritatile sectorului pe care il conduce, la momentul acesta, este consolidarea Agentiei de Plati si Interventie In Agricultura (API). Flutur a explicat ca, la nivel national, au fost aprobate 1.500 de posturi, Incepind cu data de 1 februarie, care se vor adauga celor 1.000 deja existente. "Pina In luna august a acestui an, API va avea 5000 de salariati", a mai precizat Flutur.
La Braila, insa, organizarea activitatii API este in plina desfasurare.
"Se asteapta o Hotarire de Guvern care va stabili in amanunt toata strategia de consolidare a API. Noi, la Braila, am identificat deja citeva spatii care vor fi transformate in puncte de lucru ale agentiei, am facut o evaluare a cladirilor, schite si un deviz estimativ pentru reabilitarea lor. Am inaintat toate aceste date Ministerului Agriculturii si asteptam deciziile finale. Nu se stie sigur, dar din ce am discutat pina acum cu conducerea Ministerului, la Braila, se pare ca este vorba de circa 100 posturi. Vor fi infiintate 5 centre: Braila - punem la dispozitie ultimul etaj al Palatului Agriculturii, unde a functionat cindva OCOT-ul, Faurei si Insuratei - foste puncte de lucru ale Unitatii de Ameliorare si Reproductie in Zootehnie, Ciresu - un spatiu pe care il vom prelua de la SNIF, iar al cincilea centru va fi la Maxineni, tot un spatiu al SNIF, fie la Movila Miresii, unde Primaria ne poate ajuta cu un spatiu", a precizat Vasile Suraianu, director executiv al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Braila.
Reamintim ca, oficial, API a luat fiinta la 31 martie 2005. In judetul Braila, API a inceput sa functioneze efectiv la 1 iulie, preluind o parte din salariatii Departamentului Subventii - Plati al DADR.
API va fi institutia prin care se vor derula toate subventiile acordate producatorilor agricoli atit din fondurile comunitare, cit si din cele guvernamentale. Mai trebuie spus insa ca, in vederea crearii structurilor institutionale care vor asigura managementul si derularea fondurilor comunitare, si avind In vedere obligatiile ce ne revin ca urmare a angajamentelor asumate In cadrul Tratatului de Aderare la Uniunea Europeana, incepind cu 2007 vor exista doua agentii de plati pentru mediul rural. Una va fi API, care se va ocupa numai de subventii agricole, iar a doua va fi Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala. Aceasta se va infiinta la data integrarii in UE, si va fi construita pe actuala Agentie "Sapard".
"Incepind cu anul 2007, Agentia Sapard va deveni Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala. In 2007, Romania va primi de la UE 450 milioane de euro pentru sprijin direct acordat fermierilor si 550 milioane de euro pentru dezvoltare rurala, urmind ca sumele sa creasca In anii ce vin", a mai spus Flutur.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro