Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Apele revarsate ale Buzaului au blocat DN 22, la Gradistea

Circulatie blocata pe DN 22 Braila- Rimnicu-Sarat, in noaptea de simbata spre duminica, in zona localitatii Gradistea. Apele Buzaului au inceput sa creasca puternic simbata, pe la prinz, in zona dintre localitatile Gradistea si Sutesti si, in citeva ore, s-au inaltat cu circa un metru, acoperind sute de hectare de padure, citeva zeci de ha de pasuni si o portiune de citeva sute de metri din sosea. Simbata seara, riul depasind cu circa 20 de centimetri nivelul carosabilului, autoritatile au luat decizia sa intrerupa complet circulatia in zona, iar soferii sa fie indrumati pe rute ocolitoare. Toata noaptea, specialistii ISU, impreuna cu reprezentantii primariilor celor doua localitati, au stat de veghe la portiunea inundata de drum, pentru a raporta orice schimbare a situatiei din teren. Echipaje ale Politiei au blocat accesul autovehiculelor, iar unii dintre soferi au fost extrem de nemultumiti sa afle ca trebuie sa se intoarca din drum si sa ocoleasca circa 20 de km, pentru a ajunge la destinatie.
"Chiar nu se poate trece, e apa atit de mare? Ma grabeam catre Rimnic, am acolo baiatul, ma asteapta, a venit de la Lepsa, ca lucreaza acolo si n-are cu ce sa vina la Braila. M-a rugat pe mine sa ma duc sa-l iau, ma asteapta la iesire din Rimnic, ce sa fac acum, o sa-l sun sa urce la tren...", ne declara un sofer intors din drum.
"In acest punct, lucratorii postului de politie Sutesti au instituit un filtru prin care se interzice circulatia autovehiculelor pe Drumul National 22 Braila - Rimnicu-Sarat, intrucit riul Buzau si-a iesit din matca si a inundat carosabilul", ne-a declarat ag. sef adj. George Lazar, de la Politia Sutesti.
L-am gasit simbata noaptea pe malul Buzaului si pe Alexandru Ardeleanu, primarul de Sutesti, care era mai putin ingrijorat pentru cele circa 50 de ha de pasune inundate, cit era pentru padure: "Necazul mai mare este ca a inundat padurea, toata padurea de pe teritoriul Sutului este acoperita de apa, care are intre 50 cm si un metru peste nivelul solului. Vorbesc de circa 500 de ha de padure. Azi dimineata am plecat la Bucuresti, nu era nici o problema si am venit acum, ca sa vad ca, in citeva ore, a crescut apa cit vedeti aici. Mai multa apa, in zona asta, n-am vazut in viata mea" .
Tot la fata locului se afla si lt. col Ion Vasile, din cadrul ISU Braila, care supraveghea situatia din teren, pentru a raporta la baza. Acesta ne-a declarat ca locuintele satenilor nu sint in pericol, singura problema fiind cu pasunea si padurea, acoperite de apa. "Noi sintem aici, pe partea asta, mai exista o masina a pompierilor din Gradistea, care sta pe partea cealalta si supraveghem nivelul Buzaului. Ne-am pus niste semne, ca sa ne dam seama daca mai creste si cit de repede creste. Cred ca pe timpul noptii apa va incepe sa scada si cel mai probabil, miine dimineata, se va relua circulatia pe sosea", ne-a informat lt. col Ion Vasile. Intr-adevar, in jurul orei 4.00 a diminetii nivelul apei scazuse destul cit sa elibereze soseaua, iar dupa ce s-a curatat drumul de mil cu utilaje speciale, circulatia s-a reluat in conditii normale.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii