Mergi la conţinutul principal

Jandarmii la bilanț. 5.000 de misiuni pentru un oraș civilizat

* jandarmii brăileni au dat raportul cu privire la activitatea desfășurată în cursul anului 2020 * anul trecut, efective din cadrul Jandarmeriei Brăila au executat 4.618 misiuni de menținere a ordinii publice, 577 misiuni de asigurare a ordinii publice, 155 acțiuni de intervenție, 262 misiuni de asigurare executate premergător și pe timpul desfășurării alegerilor * jandarmii au aplicat 5.243 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.820.800  lei

 

Jandarmii brăileni au fost în acțiune intensă anul trecu, executând aproape 5.000 misiuni de menținere a ordini publice, în timpul cărora au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 3 milioane lei.

La data de 18 ianuarie, în sala „Panait Istrati” a teatrului “Maria Filotti” a avut loc ședința de evaluare a activității Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Brăila pe anul 2020. La activitate a participat subprefectul județului Brăila, Vasilica Vâlcu, șefii instituțiilor din sistemul de apărare națională și siguranță publică din județul Brăila, reprezentanți ai instituțiilor colaboratoare și personalul unității. Activitatea a fost condusă de inspectorul șef, colonel Moț Vasile, care a evidențiat rezultatele obținute, greutățile întâmpinate, conturând și principalele direcții de acțiune pentru anul 2020.

Conform bilanțului prezentat, în anul 2020, efective din cadrul Jandarmeriei Brăila au executat : 4.618 misiuni de menținere a ordinii publice, 577 misiuni de asigurare a ordinii publice, 155 acțiuni de intervenție, din care 127 intervenții pentru aplanarea unor conflicte și 28 intervenții pentru rezolvarea altor situații, 262 misiuni de asigurare executate premergător și pe timpul desfășurării alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din data de 27.09.2020 și alegerilor pentru pentru Senat și Camera Deputaților din data de 06.12.2020. Au fost executate 272 acțiuni independente în medii și locuri ce implică aglomerări de persoane din municipiul Brăila și în zonele de așteptare (stații de autobuz, gară C.F.R.), în scopul verificării respectării măsurilor specifice pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV2, 168 activități de verificare a persoanelor izolate la domiciliu, 645 de activități operative în sistem integrat în scopul verificării respectării Ordonanțelor Militare”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Brăila.

Un obiectiv prioritar stabilit la nivelul Jandarmeriei Brăila, se arată în comunicatul transmis de la IJJ Brăila, a fost reprezentat de creșterea gradului de siguranță al elevilor, personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta, zona adiacentă și pe traseele de deplasare din zona celor 33 unități de învățământ aflate în competența unității. Jandarmii brăileni au executat 243 misiuni de menținere a ordinii publice în proximitatea unităților școlare.

Pe linia combaterii faptelor de natură penală, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, în anul 2020, au fost constatate 145 de infracțiuni, fiind depistați în flagrant 172 făptuitori, ce se regăsesc în 129 dosare instrumentate. Cele 129 de dosare întocmite au fost înaintate organelor de poliție competente.

Pe linia constatării și aplicării sancțiunilor contravenționale, agenții constatatori din cadrul Jandarmeriei Brăila au constatat și aplicat 5.243 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.820.800  lei”, a arătat șeful Jandarmeriei Brăila.

O componentă  prioritară a activității din anul 2020 a constituit-o dezvoltarea programelor de prevenire antiinfracțională si antivictimizare, fiind desfășurate 276 acțiuni de prevenire a manifestărilor antisocial deviante, prevenirea delincvenței juvenile, prevenirea violenței în școli și a violenței intrafamiliale, conștientizarea incidenței consumului de alcool, droguri, tutun în rândul tinerilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro