Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Anul sportiv 2005 in date statistice

Daca ieri v-am prezentat clasamentele celor mai buni sportivi ai anului 2005, pe ramuri sportive, astazi va vom prezenta indicatorii realizati de catre Directia de Sport a judetului, situatia structurilor sportive, contributia unitatilor sportive brailene la obtinerea medaliilor nationale si internationale.
Au fost organizate 114 competitii sportive de performanta si 33 in cadrul programelor "Sportul pentru toti" si "Miscare pentru sanatate" precum si unele sportiv - recreative la care au fost prezenti 7.278 de participanti.
D.S.J. a realizat in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean 27 de competitii, 246 de sportivi de performanta au beneficiat de sprijin financiar, in timp ce numarul concursurilor sportive finantate a fost 60.
In anul recent incheiat in judetul Braila au activat 25 de cluburi sportive, 80 de asociatii sportive fara personalitate juridica dintre care 31 scolare si 49 din alte domenii precum si 6 asociatii judetene pe ramuri de sport.

Natatia a adus mai mult de jumatate din numarul de medalii nationale

In anul 2005, sportivii braileni au obtinut 238 de medalii nationale, 62 de aur, 93 de argint, 83 de bronz si 31 de medalii internationale dintre care 14 de aur, 8 de argint, 9 de bronz.
Cele mai multe medalii de aur, 29, le-a adus natatia care de altfel detine si un record absolut la numarul total de medalii, 124.
Pe pozitia a doua in topul ramurilor sportive se afla atletismul, cu un total de 34 de medalii dintre care 12 de aur, urmat de karate-ul traditional cu 27 de medalii dintre care 6 de aur si kaiac - canoe, cu 15 medalii dintre care 5 de aur.
Pe urmatoarele sase locuri se afla disciplinele go, box, ciclism, culturism, dirt - track si tenis de cimp.

CS Budo a fost primul in topul medaliilor internationale

In competitiile desfasurate in afara granitelor tarii, sportivii braileni au obtinut 5 medalii de aur, 1 de argint si 3 de bronz, la campionatele mondiale de juniori, cadeti si copii. In competitiile continentale s-au obtinut 5 medalii de aur, 5 de argint si 5 de bronz in timp ce la campionatele balcanice au fost realizate 4 medalii de aur, 2 de argint si una de bronz.
Aportul ramurilor de sport la obtinerea medaliilor internationale a fost urmatorul: 1. karate traditional - 22 de medalii (9 de aur, 6 de argint, 7 de bronz); 2. go - 3 medalii (2 de aur, 1 de argint); 3. atletism - 3 medalii (2 de aur, 1 de argint); kaiac - canoe - 2 medalii *1 de aur, 1 de bronz); natatie - 1 medalie (bronz).
Cele mai multe clasari pe podium au fost obtinute de catre clubul CS Budo cu 17 medalii, urmat de CSM Braila (kaiac canoe si atletism) cu 5 medalii, Danubius Jandarmii cu 5 medalii, Attari Braila (go) cu 3 medalii si LPS (inot) cu o medalie.

DSJ a organizat activitati la toate nivelurile, judetean, zonal si national

Directia pentru Sport a Judetului a derulat si o serie de actiuni in cadrul programului "Anul International al Sportului si Educatiei Fizice" in care a avut numerosi parteneri precum fundatia "Special Olimpics", Inspectoratul Scolar Judetean, Prefectura Braila, MEC, ANS, dar si Agentia Nationala de Sport si Federatia Romana de Handbal, activitati la care au fost prezenti 1.328 de participanti. Aceste competitii au avut un caracter local, judetean, zonal sau national.
La Braila a fost organizata finala pe tara a Campionatului National al liceelor la handbal, dar si etapa de zona la sah a aceluiasi campionat. Alte actiuni importante au fost concursul zonal la tenis de masa din cadrul Festivalului Sportiv pentru copii cu nevoi speciale, Festivalul cultural sportiv "Toamna in cartier" si Saptamina educatiei fizice si sportului in cadrul careia s-au organizat competitii de atletism, baschet, tenis si handbal.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii